Hogy lehetséges valakit lenyomozni IP-cím alapján? Az IP-címet hogy lehet megszerezni? Megszerezhető pl. itteni válaszolók IP-je csak a válasz alapján?
Nem vagyok egy informatikazseni, de az biztos, hogy csak a válaszok (vagy a kérdések és az üzenetek) alapján a felhasználók nem tudják megszerezni egymás IP-címét, mivel ez nem így működik. Bármilyen weblapot nyitsz meg, a rendszer azonosítja az IP-det, de azt kizárólag az oldal tulajdonosa tudhatja. Ez az adat pedig személyes, bizalmas, tehát 3. fél részére nem adható ki csak úgy.
Vannak weboldalak, ahol kiírja a rendszer a látogatók IP-jét ("Az ön IP-címe: ..." formában), de ezt mások nem láthatják. Más weboldalakon pedig a látogatók lakóhelyét (a várost) szokták jelezni, amit mindenki láthat.
Egy-egy IP-címet pedig bizonyos, erre szakosodott oldalakon lehet beazonosítani, legalábbis lakhely (város) és internetszolgáltató szintjén. Pl. ezen az oldalon kipróbálhatod a sajátodat, vagy egy ismerősét is akár:
Javaslom, nézz körül a Számítástechnika kategóriában, biztosan rengeteg kérdés volt már ebben a tárgykörben. :)
"Megszerezhető pl. itteni válaszolók IP-je csak a válasz alapján?"
Mezei felhasználónak nem. Adminisztrátornak igen, de ő meg nem fogja kiadni.
"IP-címet hogy lehet megszerezni?"
Bármi amit küldesz/fogadsz az interneten azt egy IP-cím alapján teszed. Sok szerver, amivel kommunikálsz az tárolja az IP-címeket, és azt, hogy milyen adatokat kért az adott IP-című gép a szervertől. Ezt logolásnak hívják.
"Hogy lehetséges valakit lenyomozni IP-cím alapján?"
Ehhez meg az internetszolgáltató kell, akié a megszerzett IP-cím. Ő vissza tudja keresni, hogy adott időpontban melyik felhasználójának volt kiosztva a kérdéses IP-cím (merthogy változhat). Szintén nem fogja csak úgy kiadni. Persze lehet IP-címet rejteni (HideIP és társai), de ha nagyon akarják, akkor ezeken keresztül is kideríthető a tényleges IP-cím (ha van megfelelő logolás), de sokkal nehezebb. Teljesen elbújni az interneten szinte lehetetlen.
Használj tor böngészőt vagy valamilyen ilyen oldalt:
eu.smarthide.com
pl ha írsz egy wordpress-blogra kommentet, ott látja az ip-címet a blog készítője
sajnos engem is így kezdtek el zaklatni
2 férfi + egyikük barátnője akinek wordpress blogja van
Kifigyelik a teljes netezésemet
Lehallgattak a saját otthonomban
Visszaélnek a személyes adataimmal
Beléptek az egyik gmail-címembe (dec.9 12.49-kor pedig én akkor vásároltam, és testvérem sem lépett be, az ip-cím viszont amivel beléptek tor-böngészős) és törölték az onnan beregisztrált 4shared-s account-ot valamint a regisztrációs visszaigazoló levelet (ez már november 22-én is megtörtént egy másik email-címemmel).
Mobiltelefonomra is be tudtak lépni (Nokia 6650), mikor egyszer rejtett számról hívtam az egyiküket,egy idő után mégis elküldte a számomat, pedig nem én állítottam át, és ilyen azóta sem fordult elő; és a mobiltelefonos netezésemet is figyelték.
Amikor suliból neteztem, azt is követték (az egyikőjük barátnőjének van egy wordpress blogja, és innen tudhatták meg az ip-címet, mikor írtam egy rám célzó blogbejegyzésére. Ezt csak azért írtam, mert egy ip-cím elegendő volt nekik ezekhez)
Comodo tűzfalat, tor böngészőt használok.
(Számítógépcsere, sim-kártya, mobilkészülékcsere is volt már,jelszók is le voltak cserélve többször, diginet előfizetésem 2010 óta változatlan)
Sajnos úgy néz ki hogy "szervezett zaklatás" áldozata lettem. Megfélemlítettek, megaláztak stb
utolsó:
Ott teljesen másról lehet szó. Egy IP cím önmagában az ég világon semmire sem jó.
Valahogy megszerezték inkább a jelszavaidat (pl. egy keyloggerrel) és azzal már mennek sokra.
Azzal kezdtem, hogy nem vagyok informatikazseni. Nekem simán kiírta az az oldal az IP-met, a városomat és az internetszolgáltatómat. Pontosan.
A 4. válaszoló esete szerintem sem ilyen egyszerű. Vannak nyomkövető sütik és hasonlók, ill. a Google és a Facebook is követi a felhasználói tevékenységeket, utóbbi még akkor is, ha már kijelentkezett az ember. Ennek kivédésére javasolják, hogy másik böngészővel nyissuk meg a Facebookot, mint amit alapon használunk.
Tudomásom szerint egy számítógépbe csak kémprogramokkal és keyloggerrel lehet betörni; de ezt csak "nagykutyák" vagy cégek esetén tartom igazán valószínűnek, "mezei" embernél nem. Annak ellenére, hogy volt már hasonló tapasztalat ismeretségi körben (emailfiók-tevékenység távollét alatt).
Ha a jelszócserék nem vezettek eredményre, akkor szerintem az egész rendszert újra kellene telepíteni, új tűzfallal és vírusvédelmi programmal; ill. letiltani minden nyomkövetőt, spamet stb. Hátha...
amikor ez elkezdődött, én mobiltelefonról és suliból neteztem (2009)
később lett itthon netem (2010)
vírusírtóm mindig volt, Comodo-t használok tűzfalnak
jelszót lecseréltem többször mindenhol
mikor a gmail-es eset történt, akkor nem volt megnyitva a gmail,csak nem léptem ki belőle, csak a google.
Ha a jelszót találta volna ki, akkor máskor is megtehette volna, nem mindig akkor, mikor épp belépve maradtam.
Másik fióknál a youtube-csatornámba is belepiszkáltak.
Meg olvasták minden gyakorikerdesek-es kérdésemet és válaszomat,(mindig célozgatnak rá) pedig már legalább a 10.regisztrációmat használom. (meg írtak is)
Ha regisztrálok blogspot-ra, vagy töltök fel videót teljesen új account-ra, töltök fel valamit scribd-re, senki más által nem ismert email-címről, azt is megnézik egyből...
mikor suliból írtam a wordpress blogjára ugyanez volt
- pedig iskolai számítógép azért biztonságos
meg ez már a 3. számítógép amit használok, és még mindig ez megy
egyszer a régebbi újra volt telepítve, + ubuntu is volt feltelepítve, és mégis
elkezdtem írni a feljelentést word dokumentumban ahol leírtam bizonyos dolgokat,és érdekes azóta nem szórakoznak azokkal a dolgokkal amiket ott írtam!
az egyikük egyébként androidos mobiltelefonról netezik és ő is meg tudja ezt csinálni
(mindig mikor róla írtam, akkor nézte meg androidról az oldalamat, vagy egy bizonyos videót)
Ha gépcserék, jelszócserék, account-cserék után továbbra hozzáférnek az adataidhoz, akkor minimum a CIA figyel...
"pedig iskolai számítógép azért biztonságos"
Vagy ott van a keylogger.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!