A számítógépem időről-időre "elfelejti" a képernyő és hangséma beállításokat. Mi lehet az oka?
Teljesen random a jelenség. Van olyan, hogy hetekig nem fordul elő. Mostanában viszont 2-3 naponta. Kikapcsolom a gépem és amikor bekapcsolom, akkor a "Windows Classic" feketére beállított háttér helyett az alap Windows XP beállítás jelenik meg. A kikapcsolt képernyővédő is visszxakapcsol, a hangséma is visszavált normálra. Visszaállítok mindent. Akkor megint jó pár napig, aztán megint elmászik. Régebben úgy állítottam vissza, hogy a legutolsó biztonsági mentést visszahoztam. Azután is ez történt néhány nap múlva.
És még egy furcsaság van a gépemen: mp4 meg mpeg fájlok lejátszásakor van olyan, hogy a lejátszás indításakor a Media Player az eredeti lejátszási sebesség kb. negyedével kezd el lejátszani. Ez nagyon gyakori. Majdnem mindig ez van. VLC-t használok helyette, azzal nincs iilyen, de ez akkor sem normális.
Mi lehet ez? Video driver hiba? Vírus? Van Avira a gépemen, rendszeresen frissített, időnként teljes scan-t futtatok. Semmit nem talált.
3 éve volt egyszer újratelepítve. Előtte soha nem volt ilyen gond. Akkor az eredeti vinyó ment ki.
Valami félremehetett a Windows-ban és jobban járok, ha újratelepítem?
Hát három éves windows-nál igencsak nem árt egy újratelepítés.:)
Valamiért visszaáll szerintem az alap registry beállításokra.
Hogy miért az jó kérdés nekem is.
Mikor cseréltél benne BIOS elemet?
Kösöznöm a segítségeket. Majd lesz valamikor egy Windows újrahúzás. Elegendő egy repair, vagy egy teljes újrahúzás kell? Utóbbi húzósabb, mert a gép olyan öreg, hogy a driverei nagy részét már alig bírom összevadászni.
A gép 9 éves és az elem 1 éve lemerült benne. De nem zavar :-) Ha nem volt bedugva a konnektorba a laptop, akkor csak F2-t kell nyomni pluszban induláskor. A Windows beállításait nem zavarta eddig.
Én nem váltok témát. A gép változtatja alapra időnként magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!