Svchost. Exe vírusírtó szerint nem vírusos, de több program lassú vagy nem fut le, csak ha átnevezem, hogy reboot után ne menjen. Mi a megoldás?
Svchost a windows része, ne bántsd. Nem csak egy szolgáltatása, hanem több is (több példánya is futhat egyidőben). a fájl a %SystemRoot%\System32 mappában található, ha máshol is van az vírus.
Nem itt lesz a gond!
Kapcsold ki valamelyik szolgáltatást Pl.: az automatikus frissítések -et.
Van egy program (nem próbáltam) Ami megmutatja, hogy mik futnak az svchost,exe -n belül. SVChost Viewer a neve.
Ha rájössz melyik a ludas állítsd le a hozzá tartozó szolgáltatást v. programot.
A vinyót még nem néztem, de megteszem.
Tudom, hogy több rendszerfunkciója is van az svchost-nak, azért iktattam ki, hogy kiderüljön, azon keresztül csinálja-e a hisztit. Kiderült...
Végső esetben azt fogom tenni, hogy leformázom mindkét vinyómat, kimentem a fontos dolgokat hordozhatóra (csak azt vennem kellene :) ),azt majd átnézem mindenféle irtóval, és utána húzom újra a gépet.
Mielőtt újrahúzod próbáld ki:
futtatásba cmd majd
sfc /scannow (védett fájlok visszaállítása.
futtass lemezellenörzést
chkdsk C: /f /x /r -kapcsolókkal
Pucold ki a registry -t egy mélyvizsgáló progival (jv16Powertools ezt pm-ben)!
futtas vírus és malware ellenörzést!
Tedd újra a hangkárlya (vagy akár az összes ) drivereket.
Köszönöm a válaszokat!
Asszem az lesz a tuti, ha lementem egy hordozhatóra a fontos dolgaimat, azt áthajtom egy tisztességes vírúskeresőn (vagy kettőn), és legyalulom az összes meghajtomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!