Honnan tudom ha trójai program került a gépemre. Mit csinál utána a gépem?
Figyelt kérdés
Le akartam tölteni egy mobile sakk játékot de mikor megnyomtam a letöltést az avast kiirta hogy "Trójai program blokolva" megszakitottam és semmit nem érkezett letöltenie de azért félek és ha mégis , de a gépemen nem láttam semi furcsát nem is lett lasúbb se semmi. Lehet hogy nem is töltötte le vagy csak nem......mindegy ha valaki tudja irja le ,hogy szerinte van a gépemnek baja , vagy csak azt , hogy mijen ha trójai program van a gépemen.2012. dec. 5. 15:46
1/8 anonim válasza:
futtass le egy víruskeresést, telepítsd a Malwarebytes nevű malware(kártevőfajta) keresőt(ingyenes) ha az sem talál semmit, de gyanakodsz, akkor ctrl+alt+del -> feladatkezelő és nézd meg van-e olyan folyamat, ami nagyon sok memóriát vagy CPU-t eszik, és nem kellene neki(vigyázz, a rendszer üresjárati-t nem kell nézni). Egyébként a vírusoknak általában nincs csak úgy észrevehető jelük, néhány fajtánál(ha botnetbe vagy húzva pl.) néha lelassul a gép vagy az internet.
2/8 A kérdező kommentje:
A net egy kicsit lesú volt kb 1 2 órája de má semmi átvizsgáltam avastal 1 órája talált egy virusos fájlt és azóta sem a gép , sem a net nem lassú . Szerinted akkor már nem kell félnem?
2012. dec. 5. 16:37
3/8 anonim válasza:
Igazából félned nem kell :) De egyetértek a fenti hozzászólással Malwarebytes Anti-Malware jó program magyar nyelvű és ingyenes plussz még a SUPERAntiSpyware Free ez a kettő együtt és a vírusírtód még hatékonyabb.
Nagyobb a kémprogram/kártevő adatbázisuk mint egy vírusírtonak. Ezeket egy héten egyszer érdemes lefuttatni és ennyi. Minden programod legyen a legfrissebb verzó és persze a böngésző is :) Ezekkel sokat lehet javítani a biztonságon
4/8 anonim válasza:
5/8 anonim válasza:
És ha van a gépen víruskereső,akkor is lehet online víruskeresőt futtatni?Nem akadnak össze?
6/8 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat . Ja és utolsó szerintem lehet.
2012. dec. 6. 17:50
7/8 anonim válasza:
Ha ESET-NOD van telepítve a gépre, azon az Eset Online scannere nem működik.
8/8 A kérdező kommentje:
Amugy szerintem nem keverednek össze nem pedig lehet.
2012. dec. 7. 19:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!