Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Eltűnt néhány program a...

Eltűnt néhány program a gépemről? Lehet vírus?

Figyelt kérdés
Olyan "alap" programok tűntek el mint pl. paint, a számológép, az összes "alap" játék (passziánsz, fekete macska és társai)...avast van a gépen, nem jelezte hogy vírus lenne a gépen
2009. aug. 17. 15:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

+ mindenhol ott van egy desktop file... a játékoknál például ezt tartalmazza:

[LocalizedFileNames]

Flipper.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22057

Admirális.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22030

Fekete Macska.lnk=@%SystemRoot%\system32\mshearts.exe,-413

Aknakereső.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22045

Pasziánsz.lnk=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-22060

Fekete Özvegy.lnk=@%SystemRoot%\system32\spider.exe,-56

Fekete Macska (internetes).lnk=@C:\PROGRA~1\MSNGAM~1\Windows\hrtzres.dll,-1212

Pikk (internetes).lnk=@C:\PROGRA~1\MSNGAM~1\Windows\shvlres.dll,-1212

Dámajáték (internetes).lnk=@C:\PROGRA~1\MSNGAM~1\Windows\chkrres.dll,-1212

Színcserélő (internetes).lnk=@C:\PROGRA~1\MSNGAM~1\Windows\rvseres.dll,-1212

Ostábla (internetes).lnk=@C:\PROGRA~1\MSNGAM~1\Windows\bckgres.dll,-1212

[.ShellClassInfo]

LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21773

akkor mégis megvannak a játékok??? de hol? mert ebből egy kukkot sem értek

2009. aug. 17. 15:31
 2/13 anonim ***** válasza:
Valszeg sérült a Windows op.rendszered, trójai faló ült bele! Az Avast nem kémprogram irtó, az is kell a gépedre. Töltsd le valamelyiket a rendszergazdai fiókból, aztán futtasd le. Itt találod: [link] Ingyenesek.
2009. aug. 17. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:
MSN vírus is lehet.
2009. aug. 17. 17:11
 4/13 anonim ***** válasza:
Nézd meg ezeket a leírásokat: [link] Használj kémprogi irtót (pl. Sypware Terminator).
2009. aug. 17. 17:16
 5/13 anonim ***** válasza:

Stealt: lopakodás. Látszólag tiszta gép és mégsem az. Tulajdonságok, melyekkel egy-egy vírus vagy kártevő rendelkezhet.(www.virushirado.hu).

* Lopakodás (stealth)

A lopakodó vírusok a DOS operációs rendszert megkerülve meghamisítják az információkat így játszák ki a vírusvédelmi programokat. Látszólag tiszta (fertőzésmentes) állapotot képesek mutatni, például egy DIR parancs után a fertőzött állomány hossza az eredeti, tiszta állapotnak megfelelő értéket mutatja, illetve látszólag még a fájl tartalma is az eredeti.

2009. aug. 17. 17:20
 6/13 anonim ***** válasza:
A NOD32 és az ESET Smart Security magas szinten tudja ezt az Anti-Stealth technológiát.
2009. aug. 17. 17:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Esetleg ez.

[link]

2009. aug. 17. 18:30
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, letöltöttem a spyware terminatort magyar nyelvű változatát. Eddig 126 file-t vizsgált át ebből 17-et veszélyesnek talált ... hát igen...4 éve használom az avastot abban a hitben hogy "mindent tud" :) hát ugy látszik mégsem :-)
2009. aug. 18. 13:40
 9/13 anonim ***** válasza:
Negyedik vagyok. Nekem ugyanezt a tiszta gépet mutatta az Avira és a Spybot et Search, ZoneAlarm tűzfallal. Aztán az Eset Smart Security találta meg a lopakodó fertőzést. A Spyware Terminatort úgy is beállíthatod, hogy használja a víruskergetőjét (ClamAV) napi frissitéssel és beépülhet a böngészőkbe is.
2009. aug. 18. 13:46
 10/13 A kérdező kommentje:
kereken 100 veszélyes objektumot talált, azok ki lettek törölve, de hogyan tudom visszahozni azokat a programokat??? Vagy azokat már nem lehet??? És még mindig ott van mindenhol a desktop file
2009. aug. 18. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!