Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kérdésem a következő: Mikro...

Gitta82 kérdése:

Kérdésem a következő: Mikro internetem van amit lakáson belül wifivel osztom. Valószínű, hogy valaki lopja tőlem. Ha ki iktatom a wifit akkor is tudja lopni?

Figyelt kérdés
2012. nov. 10. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha nincs wifi akkor hogy tudná lopni?

Egyébként meg, védd le jelszóval.

2012. nov. 10. 11:05
 2/12 MaXXeGee ***** válasza:
Védd le jelszóval, és nem tudja lopni. (Router beállításokban) Wireless menüpont, security
2012. nov. 10. 11:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Le van védve jelszóval,de manapság meddig tart feltörni.
2012. nov. 10. 11:07
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem olyan könnyű azt feltörni manapság sem. WPA2 védelem esetén egy normális jelszóval évekig vagy akár évtizedekig is törheti erős hardver mellett is.
2012. nov. 10. 11:44
 5/12 anonim ***** válasza:

Igazából egy magasabb szintű felhasználó a WPA2-t is fel tudja törni akár egy nap alatt, de kicsi az esélye hogy a szomszédod komolyabb hacker legyen.

Egy másik lehetőség hogy MAC-cím alapján is szűröd a kapcsolódott eszközöket.

2012. nov. 10. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy komoly jelszót (mondjuk 12 vagy több karakter, kis és nagybetű plusz számok és írásjelek) nem törnek fel 1 nap alatt, de lehet, hogy még több hónap alatt sem. Átlag user meg pláne.
2012. nov. 10. 12:51
 7/12 anonim ***** válasza:
de hát a routered a menüjében pontosan kiírja neked is ,hogy ki ,illetve hány gép van rácsatlakozva,
2012. nov. 10. 12:58
 8/12 A kérdező kommentje:

Jókat írtok.Én nem értek a router beállításhoz,mielőtt lenéznétek,pont ezért írtam ide.Gondolom itt több és okosabb ember van nálam.

Én csak gondolom hogy lopják,mert nagyon különbözik a sebesség reggel este és főleg hétvégén.

2012. nov. 10. 19:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez lehet a csúcsidőtől is...amikor a környéken sokan neteznek otthon, akkor lassabb az internet, csúcsidőn kívül meg jön rendesen. Nem biztos, hogy lopják, nem kell rögtön rosszra gondolni...
2012. nov. 10. 20:09
 10/12 A kérdező kommentje:
Az lehet,de 2 éve ennél a szolgáltatónál vagyok és ez a problémám 1-2 hónapja van,és nem hiszem azt,hogy délután 5-g 5.12Mbps utána meg az 1 se éri el.
2012. nov. 11. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!