Ezt azért kérdezem, mert nálam a gépet rettenetesen lelassította.Amikor megnéztem egy, itt a "gyakori"-ban talált lelassult géphez irotttakban: meg kell nézni a CPU-t.(Ctrl+alt+delete) A windows "feladatkezelő"-ben a "feladatok" alattiakat, itt valóban, a kérdésben nevezett a 98-on volt, a CPU pedig 100%-on.
A kérdésem elsó fele fent, a második pedig:hogyan lehet ettől megszabadulni, hogy hagyja a gépet dolgozni? Csak ovis szintü válasz kérek, mert már a középfoku is nekem - még - magas:
Komoly vírust kapott a géped, akkor megy a CPU használat 100 % fölé. Milyen a védelmi rendszer a gépeden? Van (nem Windows) tűzfalad, kémprogram és vírusirtó? Írd le, megpróbálok segíteni, ugyanez volt nálam is. Első lépés: Startmenű/Vezérlőpult/Biztonsági központ. Milyen a színe? Kék vagy sárga, esetleg vörös?
A telepitő szerint tűzfal van, és NOD32 vigyáz a gépre.(E percben - 15:44 - CPU 2%-15%)
2009. aug. 13. 15:45
14/18 anonim válasza:
XP ez vagy Vista? Nézd meg, hogy a Virusvédelem, Tűzfal milyen színű? Egyébként a Windows tűzfal sajnos nem jó, valami erősebbet kellene használnod. Vannak ingyenesek is. A NOD32 nem véd a kémprogramok, malware-t és trójaiak ellen, sajnos. Ez történt velem is. A legjobb a fizetős komplex védelem, pl. Kaspersky IS, Norton IS, Eset Smart Security. Ezekből a 30 napos próbaverzió szintén ingyenes.
2009. aug. 13. 17:06
15/18 anonim válasza:
Ezt mindenképpen olvasd el, mindekinek csak ajánlani tudom.
[link] IE-t ne használj, töltsd le a netről Google Chrome-t, Firefox-ot, vagy bármi mást. És telepitsél megbízható védelmet.
2009. aug. 13. 21:58
16/18 A kérdező kommentje:
Minden válaszolómnak köszönöm a segitőkészségét.(14:09, az "asztal"-t nem értem).A további válaszokra is odafigyelek.
2009. aug. 14. 12:10
17/18 anonim válasza:
Valaki félreértette, IEexplore helyett Explore-t.
2009. aug. 14. 14:48
18/18 anonim válasza:
ja tényleg az az expoler.exe ti meg a másikról beszéltetek bocsi [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!