Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért nem szabad egynél több...

Miért nem szabad egynél több vírusírtót használni? Miért omlik össze a rendszer?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen arra vagyok kíváncsi, hogy tegyünk fel hogy, egy fertőzött állományt egyszerre veszi észre mind a kettő. Mi történik ilyenkor (a belső folyamatra gondolok)?
2009. júl. 31. 11:02
1 2
 1/12 anonim válasza:
14%

Én kettőt használok, eddig semmilyen probléma nem merült fel nálam, sőt, sikerült is kiírtani egyes "gonosz" vírusokat.

Nod32-t és Super Anti Spyware-t használok együtt, szerintem nagyon jók, és nem "hatnak" egymásra, gond eddig nem volt.

2009. júl. 31. 11:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az anti spyware nem vírusírtó (ahogy az a anevében is benne van). Bár a NOD-ban is van hasonló modul.

Nem tudom, pontosan miért nem szeretik egymást, de mindenesetre a rendszert nagyon le tudják lassítani (Pl. NOD és Symantec együtt halál)

2009. júl. 31. 11:24
 3/12 A kérdező kommentje:

A második válaszolónak igaza van. A Super Anti Spyware nem vírusírtó.

A témára térve: nem arra vok kiváncsi, hogy melyik két vírusírtó halál stb., hanem a belső folyamatra. Rövid válasz is elég nekem, nem kell regényt írni. :-) Az is jó, ha linket/könyvet tudtok mondani.

2009. júl. 31. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha van egy VALÓS IDEJŰ virusirtó (pl. NOD32), akkor amellé kell még kémprogram irtó is, mert a NOD ezt nem nagyon tudja. Bármi kerül fel, bevonja az ellenőrzése alá a NOD. Ha viszont van komplex védelem a gépeden (Kaspersky IS, Norton vagy ESS stb,), amellé egy Free (valós védelem nélküli) kémprogram irtó feltehető. Nem zavarják egymást. (Ilyen az A-Squared Free, az Ad-Aware-nak is van Free változata, de sok másnak is).
2009. júl. 31. 12:10
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
NOD32 mellett vigan működik pl. a Sypbot et Search. Egyáltalán nem blokkolják, nem is zavarják egymást. Az egyik víruskergető, a másik a kémprogikra (trójai falovak, malware) hajt.
2009. júl. 31. 12:13
 6/12 anonim ***** válasza:
symantec endpoint protection a király és nem kell mellé semmilyen gagyibugy parasztvakító spybot meg spyware kereső
2009. júl. 31. 14:32
 7/12 Hintalow ***** válasza:
Amúgy az eredeti kérdésre a válasz: egyrészt ugye nagyon lelassíthatják a gépet, másrészt a vírusírtok ilyan elven működnek, hogy figyelik az ismeretlen futó alkalmazásokat, és ha többen vannak egymást is ilyen futó alkalmazásnak nézhetik, mert ugyebár a másik is vasul figyeli a rendszert.
2009. júl. 31. 16:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha az egyik az Állandó védelem része (valós idejű), a másik pedig Free, akkor nem akadnak össze.
2009. júl. 31. 21:20
 9/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezt én is tudom. Hiszen ha nem állandó a védelem, akkor nem figyeli a tevékenységeket (vagy csak nagyon minimális szinten). Csak akkor, ha kézzel elindítod.

Én ARRA vagyok kíváncsi pontosan, hogy ha mind a kettő állandó védelemet nyújt (egyébként az állandó védelmet is ki lehet lőni, de ez most nem a téma része), akkor miért akadnak össze? És NEM ARRA, hogy a vírusírtó mellé mit kell telepíteni, használni. Kérlek benneteket, hogy olvassátok el a kérdést még 1x, és utána válaszoljatok. Köszönöm! :-)

2009. aug. 2. 07:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Együttes erővel lefagyasztják a gépedet. Reset...
2009. aug. 2. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!