Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Le lehet "zárni" azaz hogy...

Ghostboy kérdése:

Le lehet "zárni" azaz hogy úgymond rejteni a HDD-t az adatvizsgáló rendszerek elöl?

Figyelt kérdés
Nemrég volt hogy torrentezésből kifolyólag egy rendőrségi adatellenőrző rendzert lezárta a gépemet és fizetéssel lehetett volna feloldani. Megoldottam egy újratelepítéssel de ennek újbóli előfordulását kéne megakadályoznom. Valaki tud valami módszert erre?
2012. aug. 22. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez szerintem egy vírus okozta.Nem tudom mi a neve de még jóhogy nem fizettél érte,kész átverés az egész.Pár hete olvastam erről és le is írták hogy mit kell ellene csinálni de így név nélkül sajnos nem tudok segíteni
2012. aug. 22. 22:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Ilyen van? Rendőrségi adatellenőrző rendszer amit le lehet fizetni? Úgy hangzik mint valami rossz vírus ami pénzt akar kihúzni belőled zsarolással.

Ebben az esetben csak figyelni kell hogy mire kattintasz netezés közben. Privát trackereken nem érhet baj, de publikuson sem jellemző a vírus.

2012. aug. 22. 22:05
 3/10 anonim válasza:

Itt van róla szó, viszont nem tudom, hogy milyen vírusirtó szedi ki. Maximum azt tudod csinálni, hogy leszedsz egy LiveCD-t, ami tartalmaz vírusirtót és azzal leszkenneled a géped vírusilag.

Link: [link]

2012. aug. 22. 22:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, ez valami vírus féle volt, az esetleg elküldött pénz magánemberhez került volna, a rendőrség ilyesmivel nem foglalkozik, házkutatás és viszik az egész gépet, tárgyalás, stb.
2012. aug. 22. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Olyanra gondolsz ami vinnyog, hogy fizetned kell mer ez meg az lesz?

Az tutira vírus. Ilyesmivel kapcsolat már láttam itt több kérdést és ott írták, hogy az vírus.

2012. aug. 22. 22:19
 6/10 A kérdező kommentje:
hát nem tudom. elég hivatalosnak tűnt de hát ha vírus akkor valószínűleg pont ez volt a cél. 100€ lett volna a feloldás. absz semmit nem tudtam csinálni a géppel. fel volt sorolva hogy mik a lehetséges indokok és hogy mi a teendő. csináltam róla egy képet [link]
2012. aug. 22. 22:23
 7/10 A kérdező kommentje:
most nézem a képet amit küldtetek... lemegyek hídba ... több mint 1,5 Tb filmem bánja :(
2012. aug. 22. 22:24
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenki válaszát. ment a +
2012. aug. 22. 23:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak át kellett volna tenni a vinyót egy másik gépbe vagy egy másik rendszerről bootolni.
2012. aug. 22. 23:56
 10/10 A kérdező kommentje:
hát erre nem gondoltam. már mindegy is :)
2012. aug. 23. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!