A truecrypt mennyiben más egy szimpla jelszónál?
Figyelt kérdés
Kis segítséget kerestem hozzá, hogyan is kell használni a Truecrypt-et és abban azt írták, hogy telepítés után mi csak annyit veszünk észre, hogy a számítógép indításakor kéri a jelszót. Mennyiben különbözik attól, ha szimplán beállítok a felhasználói fiókhoz egy jelszavat?2012. aug. 20. 20:10
1/4 anonim válasza:
Felhasználó fióknál van kiskapu a rendszerben, amivel be lehet lépni. A Trucrypt titkosítását megkerülni nem lehet, sem feltörni. A veszélye ugyanaz, mert ha elhagyod a titkosítási kulcsot vagy elfelejted a jelszót, akkor az adatot nem kapod vissza többet amit vele elrejtettél.
2/4 anonim válasza:
Az egyszeru jelszo vedelem eseten a hozzafereshez kell a jelszo, mig a truecrypt eseten az adat titkositva taroljuk es a visszafejteshez kell a jelszo. Nagy kulonbseg!
3/4 Kovács Pistike01 válasza:
Truecryptet legcélszerűbb úgy használni, hogy létrehozol vele egy konténerfájlt, és azt jelszavazod le. Pendriveon ideális, mert akkor ráfér mellé a progi is (portable), és megfelelően megválasztott jelszóval a büdös életben nem töri fel senki.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen. Tehát akkor megéri felrakni a Truecryptet. Bár nem mintha bárki is az én rendszeremet akarná feltörni, de fő a biztonság :)
2012. aug. 20. 21:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!