Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet egy HP laptopon...

Hogyan lehet egy HP laptopon visszaállító lemezt írni?

Figyelt kérdés
Van egy kb. 1 éves HP laptopom, és a kellemetlen helyzetek "kezelésére" szeretnék írni egy olyan lemezt, ami a gyári helyzetet állítja vissza. Van egy külön Recovery partíció, csak azt nem tudom, hogy kell olyan lemezt írni.

2012. aug. 20. 15:51
 1/5 eNerdzsy ***** válasza:

Kedves kérdező!

A laptopon gondolom, hogy Windows 7-es fut. Ha így van akkor a Vezérlőpultban van egy olyan lehetőség, hogy "Biztonsági mentés és visszaállítás".

Ezzel lehetséges egy olyan fájlt létrehozni, ami mondhatni - a jelenlegi állapot lefényképezése, és ebből a fájlból lehet később visszaállítani a mostani állapotot.

A Recovery partíciót a HP Tools nevű program hozta létre. Ezen a meghajtón csak a rendszerindításhoz szükséges fájlok találhatók arra az esetre, ha a C:/ meghajtóról valamiért nem tudna betöltődni az operációs rendszer.

Időnként viszont mindenképpen érdemes teljesen újratelepíteni az operációs rendszert. Azt szoktam mondani, hogy használattól függően kb. évente érdemes megcsinálni. Ha ez meg van, újra telepítés után érdemes biztonsági mentést készíteni a friss rendszerről. Mindenek előtt viszont a megfelelő illesztőprogramokat érdemes letölteni a www.hp.hu oldalról.

2012. aug. 20. 16:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, de én a gyári állapotot szeretném kiírni DVD-re vagy CD-re. Ezt a kérdést pedig azért tettem fel, mert nem tudom, hogyan lehet visszatenni a gyári állapotba, és egy teljesen idegen Windows meg nem raknék fel, mert a gyári tele van sok hasznos segédprogrammal: HP Advisor, HP YouCam, Cyberlink PowerDVD, stb.
2012. aug. 20. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha van a gépeden HP Recovery Manager program akkor azzal vissza tudod állítani a gyári Windowst. Elméletileg van egy védett partíció a gépen, ahonnan a program ezt el tudja végezni.

Ha nincs akkor csak abban az esetben, ha az első idításkor készítettél biztonsági másolatot.

2012. aug. 22. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Itt találsz egy pdf dokumentumot amiben leírják, hogyan kell helyreállító lemezt készíteni és hogyan kell róla vissza állítani.

[link]

2012. aug. 22. 14:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de nekem nem akar elindulni a Recovery Manager :( Bejön, hogy "Engedélyezi, hogy a köv. program módosításokat hajtson végre?". Igenre megyek, de semmi.
2012. aug. 22. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!