Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Tényleg meglehet tudni, hol...

Tényleg meglehet tudni, hol laki valaki IP cím alapján?

Figyelt kérdés

Youtube-on láttam egy kommentet, amibe vki leírta az IP címét és egy portot (gondolom nyitott port volt) és egy csávó meg megmondta sarokra pontosan, hol lakik.

Ehhez nem kell betörnie a szolgáltatóhoz?

Ez nem számít bűncselekménynek?

Tényleg megvalósítható?

2012. aug. 18. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Olyan pontosan nem lehet. Kamu volt, vagy ismerik egymást. Általában a várost meg lehet mondani, de inkább az ISP előfordulási helyét, nem a felhasználóét.

Itt egy oldal, amivel nézegethetsz címeket, de van még 1000 másik:

[link]

2012. aug. 18. 18:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Legfeljebb azt tudják megállapítani az ilyen hétköznapi emberek hogy melyik városban lakik az illető de az se pontos mindig.Ahhoz fel kell törnie a szolgáltatója rendszerét hogy megtudja hol lakik az illető,ehhez meg nem kevés tudás kell,a másik meg az hogy nem éri meg azt a sok bajlódást

Akik meg ilyenekkel fenyegetőznek azok valójában nem tudnak semmit

2012. aug. 18. 18:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Az előfizető csatlakozik az internetszolgáltatóján keresztül az internetre úgy hogy a vezetéken keresztül csatlakozik az internetszolgáltatóhoz, majd onnan tovább (több más előfizetővel együtt) az internetezhet. Ezt azt a pontot lehet IP cím alapján lekérdezni.(Nem ténylegesen az IP cím mögötti előfizetőt)

Pl hogy te hol vagy IP címed szerint : [link]

Mobil intnetnél néztem régebben az mindig azt mutatta hogy Pesten vagyok :) pedig messze voltam Pesttől. Ezek szerint ott csatlakozik a mobil hálózat az internethez.

2012. aug. 18. 18:41
 4/5 anonim ***** válasza:

" Ezt azt"

Azt

2012. aug. 18. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezt csak körülbelül lehet megállapítani. Azt pédául meg lehet, hogy melyik országból, de hogy pontosan honnan azt annyira már nem. Még nagyobb városok felismerése se mindig stimmel.
2012. aug. 23. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!