Eltárolja a Firefox böngésző a jelszavakat?
Az előző kérdésemet úgy tettem fel, hogy hol tárolja a Firefox böngésző a jelszavakat? Négy válasz:Sehol. Akkor idézem: "Nos, a platformfüggetlenség és nyíltság jegyében a Firefox nem hagyatkozhat olyan egyedi szolgáltatásokra mint a rendszerleíró adatbázis, ezért a perzisztens adatok tárolására egyszerű szöveges állományokat használ. Az elmentett jelszavakat tartalmazó állomány Windows rendszereken a
%userprofile%\Application Data\Mozilla\Firefox Profiles\xxxxxxxx.default\signons.txt" Ezek szerint csak elmenti valahová csak éppen nem férek hozzá, de próbálkozom.
Kösz a választ, azzal én is tisztában vagyok hogy a Firefox felkínálja a webhelyre történő belépés előtt hogy megjegyezze-e az user/password adatokat. A problémám az hogy mire rákattintottam volna a felugró buborékra már eltűnt. A következő belépésnél meg a cetlim, amire felírtam, elkallódott. És nem is mindenkor ajánlja fel. Tehát hiába nézem én a mentett jelszavaimat, ott soha nem fogom megtalálni mert nem lett elmentve. Egy leírás szerint:
"Firefox profilok és jelszavak kimentése
Keresd meg a profile könyvtárat és készíts egy másolatot vhova.
1.Töröld le az eredetit.
2.Indítsd el az FF-t.
3. Lépj ki.
4. Másold be az új profile könyvtárba a következőket a mentésből (ha van):
key3.db
signons2.txt vagy signons3.txt
signons.sqlite
(Elvileg nálad csak az utolsó van)
Megint indítsd el, hátha megvannak.
Egy próbát megér.
Nem árt a Password Exporter nevű kiegészítést néha használni. :D
Password Exporter 1.2"
A Password Exporterrel ki vannak mentve, de nem sima szöveges fájl. Kénytelen leszek valami jelszótörőt alkalmazni, de mivel még soha nem használtam ilyet, angoltudásom nem lévén elég macerás lesz. Utólag okos az ember, nem ártott volna egy keyloggert feltelepíteni. Egyébként saját gépről van szó, nem hackelni akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!