SEGÍTSÉG! Hogyan tudok a winchesterről mindent letörölni?
Hatni hatna, de minden elveszne a windows-szal együtt. Nem a BIOSból tudod indítani, hanem egy windows rendszerlemezt (telepítőt) kell elindítani, és ott ajánlja fel ezt a lehetőséget. De MINDEN elveszik. Összes beállítás, program, beleértve a windowst magát is. Nem javasolom.
Nézd meg az automatikusan induló, és futó programok között, hogy van e valami oda nem illő alkalmazás.
De előbb azt kellene inkább megítélni, hogy Anyukád mire lehet képes? Úgy értem ismeri egyáltalán a win működését, van forrása beszerezni keylogger programokat, és ha igen fel tudja tudtod és engedélyed nélkül telepíteni, titokban menedzseli, majd kiolvassa és értékeli a titokban elmentett adatokat?
Elvileg lehetséges, de gyakorlatilag én sem gondolom, hogy mint egy rendszergazda, vagy hacker kattintgat a gépen, hogy téged teljesen rejtett módszerekkel kifigyeljen, hogy a facebookon kinek nézed meg a profilját. Bár nem ismerlek benneteket. Te érzed, hogy mi forog kockán.
Őszintén úgy gondolom, nagyobb számítógépes ismeretekre lenne szükséged, hogy egyáltalán nekiállj egy esetleges kémprogram detektálásához, megkereséséhez (ha van ilyen a gépen).
Az esetek 99 százalékában úgyis a böngésző előzményeit csekkolják csak.
A mappa elrejtése semmi eredményre nem vezetne. (Ha van egyáltalán.) A modern kémprogramok teljesen rejtve működnek, és a webre mentik az adatokat. De nem hiszem hogy ilyennel állnál szemben.
Én ha bármi progit telepítenék a gyerekem gépére, az nyíltan működne, és nyíltan utasítana vissza bizonyos weboldalakat.
Ezt ki tudom nézni, sőt kellhet is olykor.
Szerintem Anyukád nagy eséllyel a böngésző előzményekre gondolt, bár az ördög nem alszik. Te tudod. Ha nagyon nem kéne, hogy kiderüljön valami, akkor egy win újrarakással garantáltan minden kitörlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!