Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » SEGÍTSÉG! Hogyan tudok a...

SEGÍTSÉG! Hogyan tudok a winchesterről mindent letörölni?

Figyelt kérdés
Anyukám ma vallotta be,hogy beállított valamit,hogy minden jelszavam,képeket,amiket nézegetek,Facebook beszélgetéseimet meg úgy mindent elmentsen a winchesterre..és,hogy megfogja nézni.Hát úgy gondolom,hogy bár nincsenek zűrös ügyeim,egy pár dolgot jó lenne ha nem látna.Hogyan tudnék mindent eltávolítani?://
2012. aug. 1. 19:24
 1/10 tamasoft ***** válasza:
Újrarakod a windows-t, és minden létező meghajtót leformázol. Elvileg így. De sok értelme nincs, mert ha akkora mágus, hogy be tudta állítani, hogy "minden" adatot lement a gép majdnem minden alkalmazásból, akkor biztos egy védett netes tárhelyre mentette, és nem a helyi winyóra.
2012. aug. 1. 19:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Azt mondta a winchesterre menti..egyébként hallottam róla hogy shift+control+del és minden törlése..ezt meg is csináltam..ez vajon kitörölte ha tényleg a winchesterre menti?
2012. aug. 1. 20:19
 3/10 tamasoft ***** válasza:
Attól függ, hogy mit. A Shift+CTRL+DEL a böngésződből törli az előzményeket, az tény. Ez már fél siker, de csak a böngésző előzményeinek tartalmát törli. De ha mondjuk egy monitorozó programot használt, akkor hiábavaló ez a törlés, akkor meg kell keresni hogy az a bizonyos program hova menti az adatokat. Ha egyáltalán létezik.
2012. aug. 1. 20:30
 4/10 A kérdező kommentje:
És hallottam erről a keyloggerről..ez ha rajta van a gépen hogyan tudnám megtalálni vagy kitörölni?
2012. aug. 1. 20:51
 5/10 A kérdező kommentje:
És ez,hogy BIOS-ba leformázom a winchestert hatna?:o erről is hallottam..na de ezt is hogyan csináljam?
2012. aug. 1. 20:54
 6/10 tamasoft ***** válasza:

Hatni hatna, de minden elveszne a windows-szal együtt. Nem a BIOSból tudod indítani, hanem egy windows rendszerlemezt (telepítőt) kell elindítani, és ott ajánlja fel ezt a lehetőséget. De MINDEN elveszik. Összes beállítás, program, beleértve a windowst magát is. Nem javasolom.

Nézd meg az automatikusan induló, és futó programok között, hogy van e valami oda nem illő alkalmazás.

De előbb azt kellene inkább megítélni, hogy Anyukád mire lehet képes? Úgy értem ismeri egyáltalán a win működését, van forrása beszerezni keylogger programokat, és ha igen fel tudja tudtod és engedélyed nélkül telepíteni, titokban menedzseli, majd kiolvassa és értékeli a titokban elmentett adatokat?

2012. aug. 1. 21:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk ezt nem hiszem..bár elég sok munkatársa van,aki nagyon ért a számítógéphez,de nem hinném,hogy ezt megtudta csinálni.De egyáltalán lehetséges az,amit mondott?És ha mondjuk megkeresem a fájlokat,bár fogalmam sincs hol lehetnek,átasolom őket egy másik mappaba,mert ugye onnan nem lehet törölni és azt a mappat elrejtem,az mennyire jó ötlet?nagy elkeseredésembe már minden eszembe jut..://
2012. aug. 1. 22:18
 8/10 tamasoft ***** válasza:

Elvileg lehetséges, de gyakorlatilag én sem gondolom, hogy mint egy rendszergazda, vagy hacker kattintgat a gépen, hogy téged teljesen rejtett módszerekkel kifigyeljen, hogy a facebookon kinek nézed meg a profilját. Bár nem ismerlek benneteket. Te érzed, hogy mi forog kockán.

Őszintén úgy gondolom, nagyobb számítógépes ismeretekre lenne szükséged, hogy egyáltalán nekiállj egy esetleges kémprogram detektálásához, megkereséséhez (ha van ilyen a gépen).

Az esetek 99 százalékában úgyis a böngésző előzményeit csekkolják csak.

A mappa elrejtése semmi eredményre nem vezetne. (Ha van egyáltalán.) A modern kémprogramok teljesen rejtve működnek, és a webre mentik az adatokat. De nem hiszem hogy ilyennel állnál szemben.

Én ha bármi progit telepítenék a gyerekem gépére, az nyíltan működne, és nyíltan utasítana vissza bizonyos weboldalakat.

Ezt ki tudom nézni, sőt kellhet is olykor.

Szerintem Anyukád nagy eséllyel a böngésző előzményekre gondolt, bár az ördög nem alszik. Te tudod. Ha nagyon nem kéne, hogy kiderüljön valami, akkor egy win újrarakással garantáltan minden kitörlődik.

2012. aug. 2. 00:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm szépen a segítséget,nagyon kedves...:)) hát nem kéne hogy kiderüljön kamaszként néhány dolgom..de lehet inkább megpróbálok beszélni vele..nem vagyok egy számítógép zseni,úgyhogy jobb lesz ha nem kísérletezek..:$ így jártam,legközelebb 2szer meggondolok mindent..:/
2012. aug. 2. 00:22
 10/10 anonim ***** válasza:
így van az egyenes beszéd a legjobb
2012. aug. 2. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!