Létszi vki segítsen fontos! Most mi történt? Nagyba gépeztem erre fel előjött egy program (Live Security Platinum) és mutatta hogy vírusok vannak a gépen és hogy alkalmazzam. Először rámentem arra hogy nem.
Figyelt kérdés
Nézem alul a vírusírtómat (Microsoft Security Essentiaes) hogy eltűnt nincs ott. Megnyitottam a mozillát erre írja hogy ez a program (LSP) blokkolja az internet hozzáférésemet. Na csak rámentem az aktiválásra és írta hogy mennyit kéne fizetni kérte a címet, bankszámlaszámot stb. Rámentem hogy maradok veszélyben. Újraindítottam a gépet és eltűnt ez a tálcáról meg nem írt ki semmit. Újra ott volt a vírusírtóm a tálcán, rámentem és írta h a számítógép állapota veszélyben. Ott rámentem az indításra hogy törölje a vírust meg ilyeneket és azt írta h nem jó mert a program nincs telepítve. Ezekszerint a másik program tönkrevágta a vírusírtómat? Letöröltem hogy újra feltegyem de nem engedi feltenni azt írja hogy 1 hiba miatt. A vezérlőpultból ki akartam törölni a LSP progit de nem csinál semmit ugyanúgy ottmarad. Gondolom emiatt nem tudok vírusírtót feltenni. Most mit tegyek? Telepítetsem újra és tetessek fel új vírusírtót vagy mit tegyek? És a vírusok képesek olyanokra h pl belépési adatot lemásolják, képeket stb ami a gépen van? Lehet hogy hülye kérdés :S Csak ideges vagyok :( Valaki segítsen, írjon hogy mit tegyek!!2012. júl. 29. 14:33
11/20 A kérdező kommentje:
Igen, csökkentett módban csináltam (F8), nem hiszem hogy kihagytam volna vmit. A Malwarebytes csináltam egy gyors vizsgálatot ott nem talált semmit sem mindjárt megcsinálom a teljes vizsgálatot is. Most ezt az online scannert csinálom és itt olyanokat talált/talál hogy pl. módosult win32/Toolbar.Widgi alkalmazás meg vmi Babylon. Ezek mik? És a végén ezeket töröljem?
2012. júl. 30. 10:32
12/20 A kérdező kommentje:
Ja és a vírusírtót sztem azért nem tette fel mivel már van kettő a gépen amiket az eltávolításhoz kellett letölteni azok. A Malware meg a HitmanPro mert pl tegnap neteztem és a malware kiírta hogy veszélyforrás vmi majdnem megtámadta a gépet és tegyem karanténba. Ezek próbaidősek úgyhogy sztem fent hagyom amíg lejár és utána felteszem a régit. Plusz még az lenne kérdésem hogy ez az Online Scanner biztonságos? Ugye a gépemet vizsgálja így a rajta levő dolgokat látja. Nem tudja lemásolni a gépem tartalmát?
2012. júl. 30. 10:39
13/20 zsomkovacs válasza:
Melyik online scanner-re gondolsz? Amiket itt javasoltunk, azok megbízhatók.
14/20 anonim válasza:
Az ESET Online Scanner naponta ugyanazt a frissitést kapja, mint a fizetős NOD Antivírus5. Legális és teljes mértékben megbízható. Mint a két általa talált Toolbar veszélyes, a Babylont alig lehet eltávolítani.
15/20 anonim válasza:
Win32/... trójai van a gépeden.
16/20 A kérdező kommentje:
Ugye mikor reggel indítottam az Eset Online Scannert már 40%nál vagy 20-at talált. Akkor leállítottam 40%-nál és a Malwarebyteson csináltam egy teljes vizsgálatot. Nem talált semmit sem. A HitmanPron is csináltam egy keresést ott se talált semmit. Most megint elindítottam az EOS-ert és 2db-ot talált: módosult Win32/MessengerPlus alkalmazás. Akkor most mi van? Azokat miért nem jelzi amiket reggel? És amiket talál ez a scanner a vizsgálat után ha rámegyek az eltávolításra akkor el is távolítja? Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeket. Remélem hogy nem lesz semmi baj. Ha esetleg trójai vagy babylon van a gépen azokat mivel tudnám eltávolítani? Újra kell majd telepíttetnem?
2012. júl. 30. 18:41
17/20 anonim válasza:
18/20 anonim válasza:
szia én vagyok az utolsó :nem lehet hogy az a gond hogy nem eredeti a windows?
[link] nézd meg a legaján azt internet expolert ezt irja ki nálad?
19/20 anonim válasza:
Milyen tűzfalad van? Egyébként Microsoft Essentials Security (valódi) nem is telepíthető tört Windows-ra. Illetve igen, de az tört és nem ér semmit. Az ESET Online Scannere azt jelzi, hogy folyamatosan fertőződik a géped. A legjobb lenne újra telepíteni.
20/20 anonim válasza:
Win32/MessangerPlus trójai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!