Az AVG vírust jelez egy DVD-n lévő . EXE-re, sajnos mivel DVD-n van nemtudom törölni/karanténba helyezni. Nem futtatom a fájlt, mégis kiírja az AVG h megnyitáskor azonosítva. Így okozhat problémát?
Szal AVG 9-em van. Van egy játék telepítőm, és a gyökérkönyvtárában lévő hoodlum mappában van 3 file, ebből nekem az egyik kell. Adott a mappában egy másik fájl, amire nekem nincs szükségem, egy .exe fájl. Ha használom a DVD-t nem ír ki h vírust talál stb. Ha belépek a könyvtárba amiben a fájl van, ezt írja ki az AVG:
A megnyitott fájl fertőzött
Fenyegetés azonosítva
Fájlnév: f:\hooldum\hlm-intro.exe
Fenyegetés név: Trójai faló: BackDoor.Hupigon.BFA
Megnyitáskor azonosítva
A fájlt NEM futtattam, csak beléptem a könyvtárba amiben van. Ugye ilyenkor az explorer.exe megnyitja a fájlt hogy kiolvasson pár infót belőle hogy megjelenítse a fájlt. Így okozhat problémát? Illetve most azt próbáltam ki hogy nem lépek be a könyvtárba, hanem parancssorral másolom ki a könyvtárból azt a fájlt ami nekem kell (amin nincs vírus). Kipróbáltam így nem írta ki az AVG a vírusüzenetet. Ugye ha így másolom ki akkor a vírusos fájl nem kerül használatba tehát semmilyen kárt nem okozhat ugye?
Köszönöm előre is, Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!