Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ingyenes vírusirtó, eredeti...

Ingyenes vírusirtó, eredeti win 7, van jobb alternatíva, mint az MSE?

Figyelt kérdés

Természetesen gyári tűzfallal összefésülve használnám, jobb ingyenes - természetesen legálisan free :P - megoldást nem találtam.

Nem vagyok túl ismerős a win 7 berkeiben, szóval ne nézzetek hülyének a kérdés miatt: windows defendert felesleges melléjük bekapcsolni, ugye?

#Windows 7 #Defender #MSE security essentials
2012. júl. 26. 00:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen felesleges, hogy be legyen kapcsolva, szerintem az MSE ki is kapcsolja telepítés közben.

Rengeteg ingyenes megoldás van ezen kívül is.

Csak egy példa, amit én használok évek óta:

Comodo Firewall Free

Avast Free

Malwarebytes Free

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem bízom egy olyan védelmi rendszerben, amit ugyanaz gyártott, mint aki az oprendszert, ami hemzseg a biztonsági résektől.

2012. júl. 26. 07:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Comodohoz volt szerencsétlenségem, a bugok miatt nem egyszer volt komoly gondom vele. Avastot évekig használtam, ismerem az előnyeit és hátrányait is, mindenképp váltani szerettem volna róla. A Malwarebytes meg természetesen fenn van, mint takarítóprogram ;)

A tesztek szerint pedig MSE olyan, mintha nem is a mirosoft csinálta volna, mindenhol az elsők között van a kategóriájában, ezért is merem rábízni a gépet.

2012. júl. 26. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:

1.Ha ennyire értesz hozzá, és biztos vagy magadban, akkor minek kérdezel.

2.Harmadik éve problémamentesen használom mind a comodot mind az avastot.

3.A microsoft a világ egyik leggazdagabb cége, teljesen egyértelmű, hogy volt pénze jó helyre besorolni a listákon.

2012. júl. 26. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
4. A malwarebytes free nem takarítóprogram, hanem víruseltávolító.
2012. júl. 26. 14:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát, szerintem normális hangvéteű kommentet írtam, de rendben.

a) 1 éven belül diplomázok mérnök informatikusként, szóval nem vagyok teljesen hülye hozzá, éppen a biztonsági programok miatt választottam ezt a szakot annak idején. Win 7-ben nem vagyok penge, mert eddig XP-s gépem volt - értsd, nem volt működő driver 7-re, ezért nem érte meg váltani -, tanszéki gépeken meg jóformán semmire nincs engedélye a mezei felhasználónak, mint egy hallgató, így abba sem tudtam belenyúlni

b) ha a tanszéki gépekre megfelel az MSE (jó, persze ott azért rendesen be van állítva a többi sallang is, korlátozott felhasználás, satöbbi), feltételeztem, hogy otthonra is elég jó, egyébként szinte minden megfordult már a gépemen, az emberek véleményére lettem volna kíváncsi

c) ha valóban fizetett a microsoft az első helyért, akkor miért nem hallottam még rosszat a programról annak ellenére, hogy kerestem már nem is egy helyen? Használtad egyáltalán? Ismered magát a programot, vagy csak olvastál róla?

d) A takarítóprogram menevezést valóban félre lehet érteni. CCleaner takarít mindenhol, Malwarebytes a vírusirtó után, értelemszerűen valósidejű nélkül.

Egyébként, akiktől azt hallottam vissza, hogy nem lehet normálisan beállítani a vírusirtót - hallottam ugyanezt a win 7 tűzfalára is -, azok valószínűleg még nem másztak bele eléggé a programba, mert jelentem, be lehet.

Az utóbbi időben leragadtam az Avastnál, mert sem időm, sem energiám nem volt kísérletezni, ezért érdekelt, történt-e valami csoda, illetve hatalmas fejlődés valamelyik program berkeiben, amiről közben lemaradtam.

2012. júl. 26. 14:50
 6/7 A kérdező kommentje:
A Comodoval meg hihetetlen szerencséd volt ezek szerint. A korábbi verziókat évekig használtam problémamentesen, nagyon elégedett voltam vele, amíg ki nem jött az új, és elő nem jöttek a bugok. Ez az Avasttal való együttműködés kezdete után indult. Ezért kezdem lassan elveszteni a bizalmam az Avastban is.
2012. júl. 26. 14:51
 7/7 anonim ***** válasza:
MSE-t használok, és megvagyok vele elégedve. Windows defender alapból ki van nálam kapcsolva. Eddig semmilyen vírusbeli problémám nem akadt. MSE+gyári tűzfal. Ez védi a gépemet. Néha lefuttatom a malwarebyte programot, de eddig semmit sem talált. Nod online scannert is szoktam néha futtatni, de ez sem talál semmit. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy ésszel internetezek. 18+ oldalakat alapból kerülöm, és nem szoktam hülyeségeket töltögetni az internetről.
2012. júl. 27. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!