Ingyenes vírusirtó, eredeti win 7, van jobb alternatíva, mint az MSE?
Természetesen gyári tűzfallal összefésülve használnám, jobb ingyenes - természetesen legálisan free :P - megoldást nem találtam.
Nem vagyok túl ismerős a win 7 berkeiben, szóval ne nézzetek hülyének a kérdés miatt: windows defendert felesleges melléjük bekapcsolni, ugye?
Igen, teljesen felesleges, hogy be legyen kapcsolva, szerintem az MSE ki is kapcsolja telepítés közben.
Rengeteg ingyenes megoldás van ezen kívül is.
Csak egy példa, amit én használok évek óta:
Comodo Firewall Free
Avast Free
Malwarebytes Free
Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem bízom egy olyan védelmi rendszerben, amit ugyanaz gyártott, mint aki az oprendszert, ami hemzseg a biztonsági résektől.
Comodohoz volt szerencsétlenségem, a bugok miatt nem egyszer volt komoly gondom vele. Avastot évekig használtam, ismerem az előnyeit és hátrányait is, mindenképp váltani szerettem volna róla. A Malwarebytes meg természetesen fenn van, mint takarítóprogram ;)
A tesztek szerint pedig MSE olyan, mintha nem is a mirosoft csinálta volna, mindenhol az elsők között van a kategóriájában, ezért is merem rábízni a gépet.
1.Ha ennyire értesz hozzá, és biztos vagy magadban, akkor minek kérdezel.
2.Harmadik éve problémamentesen használom mind a comodot mind az avastot.
3.A microsoft a világ egyik leggazdagabb cége, teljesen egyértelmű, hogy volt pénze jó helyre besorolni a listákon.
Hát, szerintem normális hangvéteű kommentet írtam, de rendben.
a) 1 éven belül diplomázok mérnök informatikusként, szóval nem vagyok teljesen hülye hozzá, éppen a biztonsági programok miatt választottam ezt a szakot annak idején. Win 7-ben nem vagyok penge, mert eddig XP-s gépem volt - értsd, nem volt működő driver 7-re, ezért nem érte meg váltani -, tanszéki gépeken meg jóformán semmire nincs engedélye a mezei felhasználónak, mint egy hallgató, így abba sem tudtam belenyúlni
b) ha a tanszéki gépekre megfelel az MSE (jó, persze ott azért rendesen be van állítva a többi sallang is, korlátozott felhasználás, satöbbi), feltételeztem, hogy otthonra is elég jó, egyébként szinte minden megfordult már a gépemen, az emberek véleményére lettem volna kíváncsi
c) ha valóban fizetett a microsoft az első helyért, akkor miért nem hallottam még rosszat a programról annak ellenére, hogy kerestem már nem is egy helyen? Használtad egyáltalán? Ismered magát a programot, vagy csak olvastál róla?
d) A takarítóprogram menevezést valóban félre lehet érteni. CCleaner takarít mindenhol, Malwarebytes a vírusirtó után, értelemszerűen valósidejű nélkül.
Egyébként, akiktől azt hallottam vissza, hogy nem lehet normálisan beállítani a vírusirtót - hallottam ugyanezt a win 7 tűzfalára is -, azok valószínűleg még nem másztak bele eléggé a programba, mert jelentem, be lehet.
Az utóbbi időben leragadtam az Avastnál, mert sem időm, sem energiám nem volt kísérletezni, ezért érdekelt, történt-e valami csoda, illetve hatalmas fejlődés valamelyik program berkeiben, amiről közben lemaradtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!