BIZTONSÁGOS E-MAIL - mit ajánlotok?
Gyakran ismerkedem különböző chatoldalakon,társkeresőkön és vannak emberek, akikkel jó lenne tartani a kapcsolatot (e-mailezni). Viszont nem egyszer volt már olyan, hogy az x. levél után derült ki valakiről, hogy jobb hanyagolni (pl. dühkezelési problémái vannak stb)...
Nemrég olvastam, hogy bizonyos e-maileknél a fejlécből vagy valamiből meg lehet tudni a küldő IP címét és egyéb adatait.
Tudom, hogy 1 átlagember nem sokra megy ezzel, de már volt rá példa, hogy olyannal ismerkedtem meg, aki értett az ilyesmihez, vagy olyan helyen dolgozott, hogy meg tudta volna nézni ki vagyok, hol lakom és hasonlók!
Jobb félni, mint megijedni alapon szeretném ezt megelőzni, nehogy valaki akit elutasítottam és ezért megharagudott rám személyesen megkeressen, vagy visszaéljen az IP címemmel vagy bármi...
Olvastam, hogy a Freemail és a Citromail, Vipmail ilyen szempontból nem jó. A Google Mail jó lenne, csak az nekem nehézkesen működik, nem tölt be rendesen, így azt nem szeretném.
Szerintetek mi lehet a megoldás? Én valami netesre gondoltam, ahová ugyanúgy egyszerűen be lehet lépni, mint pl. a Freemailre, csak a címzett nem kapja meg semmilyen adatomat sem. Nem szeretnék emiatt mindenféle "szerkezetet" vásárolni, vagy sok programot letölteni.
Köszönöm :)
27/N
Az IP címeddel önmagában nem tudnak mit csinálni. Ha az illető esetleg a szolgáltatódnál dolgozik, akkor kiderítheti a címedet, de ha ezt megteszi, azzal máris bűncselekményt követett el, tehát fel lehet jelenteni.
Ha nagyon parázol, használd a TOR hálózatot, az anonimizál.
Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálom ezt a TOR-t!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy innen nekem melyiket kell letöltenem? Mert van többféle is és nem tudom, hogy mindegyik kell-e...
Köszönöm szépen! Már tényleg csak pár kérdés :)
- Ezt a böngészőt használva beléphetek a bankomba is, utalhatok? És a netes vásárlások is mehetnek? Vagy ezekhez inkább használjam a megszokott böngészőmet?
(Olvastam erről az egyik wikipédiás oldalon a TOR kapcsán, de most ez nem tiszta előttem, hogy ilyesmihez is biztonságos-e. Illetve lesz-e gond abból, hogy esetleg pl. a banknál nem a szokásos IP-met kapják meg...)
- Ha a TOR böngészőt használom, akkor mindegy hol csinálok e-mailt? Lehet akár Freemail is és mindenféle, úgyis biztonságban vagyok (és az IP címem is)?
- Kell-e új e-mailt létrehoznom, vagy elég ha ezentúl a tor-ról jelentkezem be a fiókomba és akkor már nem a valódi IP-met írja a levélhez?
Én olvasgattam ilyesmikről a neten, de ahol találtam valamit, ott is egymással vitáztak a tagok, ezért laikusként nehezen tudom eldönteni, kinek higgyek.
1. Igazából nem tudom, inkább maradj a mostaninál.
2. Igen, bárhol lehet.
3. Nem kell, jó a mostani is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!