Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Baj lehet, ha spam-es e-mail-t...

Baj lehet, ha spam-es e-mail-t nyitok meg?

Figyelt kérdés

Példa: Nagynehezen letöltöttem XP-re egy msn messengert (ami végre működött), ezután elküldték e-mail-ban az ID-t. Ami persze Spam-nek volt jelölve. Megnyitottam, és rákattintottam a linkre.

Vagy a másik: Regisztráltam a thepiratebay-re. A visszaigazoló e-mail szintén spam-es volt.

Freemail.

2012. júl. 13. 21:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Amíg nem töltöd le az ismeretlen levelek mellékletét, addig csak szöveget nyitsz meg. Egyes rendszerek egyes forrásokat kéretlennek jelölnek meg, ettől függetlenül nem minden tartalom veszélyes.

Két dologra érdemes figyelni: milyen melléklet van, és kitől; a másik hogy milyen oldalra mutató linkeket ajánlanak. Ami rejtve van, link rövidítővel ellátva, hogy ne tudd hova mutat, az általában veszélyes lehet, vagy csak feliratkoztat újabb adatbázisba és több spamet kapsz, vagy ártatlan, de idegesítő reklámok.

Van olyan szolgáltató, akinél a bejövő üzenet forrását biztonságosnak lehet jelölni, és legközelebb már nem rakja a spam-be. Alapvetően a spamkezelési beállítások szigorán múlik, hogy mit hova raknak. Ahol szigorú, ott minden levél spamnek minősül, amit nem a kontakt listán lévő címekről kapsz. Míg egy gyenge védelemnél akár semmilyen levélszemét nem kerül külön mappába.

2012. júl. 13. 21:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. júl. 13. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!