Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ők kik és mit tudnak csinálni?

Ők kik és mit tudnak csinálni?

Figyelt kérdés
Nos már régóta van a gépemen egy Peerblock nevű tűzfal aminek az a lényege, hogy a jogvédőket meg hasonlókat letiltja. Észrevettem, hogy amikor mennek a torrentek akkor iszonyatosan sokszor megjelenik a Peerblock-ban ez a cég név: Nemzeti Információs Infrastruktúra Hivatal és a Magyar Telekom/Anti p2p. Az lenne a kérdésem, hogy amíg be van kapcsolva a Peerblock addig nem tudok online játszani de azt se szeretném ha valamit csinálna ez a hivatal.
2012. jún. 2. 22:49
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Bár én soha nem töltök le illegális tartalmakat, de megszámlálhatatlan torrentező van a különböző oldalakon, és szerintem egyik sem használja ezt Peerblock-ot amiről mellesleg még soha nem hallottam, és még sem zargatja őket senki....
2012. jún. 2. 22:53
 2/9 anonim ***** válasza:
A jogvédőket nem tudja senki letiltani, nekik ugyanis nincs jogosultságuk senki adataiban és forgalmában turkálni. Az illetéktelen behatolókat és hivatalos szerveket tudja blokkolni a program. A gépeddel pedig senki nem fog tudni semmit csinálni egy átlagos tűzfal program mellett sem.
2012. jún. 2. 22:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Én évek óta töltök le mindenhonnan jogvédett tartalmat (oké, erre nem vagyok büszke, de mit tehetnék...), és senki nem kopogtatott, és biztos vagyok benne, hogy még jó páran vagyunk így.

Magyarországon a letöltőket nem zaklatják, csak a feltöltőket, illegális tartalmakat megosztó oldalakat. Ezen az alapon tehát sokszorosítani se lehet semmilyen cd/dvd tartalmat, csak saját használatra, erről már biztosan hallottál.

Semmi okod félni.

2012. jún. 2. 22:58
 4/9 A kérdező kommentje:
A biztonság kedvéért csináltam egy Port scan-t és Peerblock nélkül is az összes portom láthatatlannak minősült. Egyébként összesen 3 tűzfalam van: router tűzfal, Kaspersky Internet Security 2012-ben a beépített tűzfal, Peerblock
2012. jún. 2. 23:00
 5/9 A kérdező kommentje:
600GB-s adatforgalom mellett sem? :) De mondjuk ahonnan töltök (direkt nem nevezem meg az oldalakat) ott néztem, hogy vannak akiknek 2TB felett van a 31 napos adatforgalmuk.
2012. jún. 2. 23:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálam minden hónapban 1 terra körüli adatforgalmam van..Eddig soha nem volt belőle semmi gond..

Pl. most az utolsó 31 nap:

[link]

Ja és úgy 2-3 éve torrentezek..

2012. jún. 3. 10:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindenestre nagyon hasznos a Peerblock!

Még tűzfal mellé is ajánlom...

[link]

2014. szept. 1. 18:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezek a programok azért készültek, hogy p2p kapcsolataink közül, ki tudjuk zárni az u.n. "gonosz peer"-eket ("minket megfigyelő – velejéig gonosz – csoportosulások" :-).

Hogy ez mit is jelent? Ha p2p programo(ka)t használsz (torrent, *dc++), nagy valószínűséggel, elég hamar ellenőrizve leszel valamilyen "anti p2p" szervezet álltal, hogy nem osztasz-e meg valamilyen illegális tartlamat. További példa, spam-elő vagy reklálokkal elárasztó szerverek.

Itt példának (anti-p2p) az Artisjus, MPAA, RIAA, MediaForce, MediaDefender, BaySTP, Ranger, OverPeer, NetPD, stb...

A következő idézet forrása itt.

"Aki szokott letölteni ezt meg azt az internetről, abban alighanem felmerült már, hogy bizony nem teljesen jó ám az, hogy µTorrent beröffent, oszt’ letöltés elkezd, mert vannak bizony csúnya gonosz csoportosulások, akik előszeretettel feszítik keresztre azokat, akik ilyen égbekiáltó bűncselekményeket követnek el (a torrent protokoll sajátossagaiból adódóan az ember nemcsak letölt hanem bizony fel is tölt, ez pedig már megosztásnak minősül).

Nem tudom, kis hazánkban az Artisjus mikor fog először karót átszúrni egy műegyetemista szívén, mert letöltötte és megosztotta mondjuk az Alice in Chains új albumát, mindenesetre jobb felkészülni az efféle hálátlan időkre."

Ez ellen védekezhetünk. Néhány nagyon okos és a szabadságért harcoló csoport, készített és üzemeltet, u.n. IP listákat, melyekben ezeknek a "gonosz peer"-eknek a címeik találhatóak, valamit programokat melyekkel ezen listák alapján, megtagadják a "gonosz peer"-ek csatlakozási kérelmét számítógépünkhöz.

Számítógépünket írtam, nem véletlenül, ellentétben bizonyos p2p kliensekbe épített ipblock megoldásoktól eltérően, ezek a programok az egész rendszerünket védik.

Ezen software-k nem váltják ki a tűzfal programot!

Bizotsan felmerül a kérdés, mennyi erőforrást foglalnak ezek a programok a gépünkön, miközben több tízezer IP címet blokolnak. A válasz, hogy nagyon keveset. Az én gépemen (c2d) Windows alatt 1-2%, Linux alatt még ennyit sem.

Valamint miért nem használja mindenki, hogyha ez ilyen jó? :) Nos a legtöbben nincsenek tisztában a tényleges veszélyekkel, vagy félre vannak informálva.

Velem megtörtént, egyszer az egyik ismerősömnek telepítettem és mutattam be a uTorrent program használatát. Példaképpen a "James Bond" akkori legfrissebb kiadasara klikkeltem, lévén az volt legfelül. Az egesz bemutató alatt a letöltés kb. 5-10 másodpercig tartott.

Pár héttel később, internetszolgáltatómtól kaptam egy levelet, hogy a MPAA panaszt tett ellenem, illegális letöltésért, és ha ez mégegyszer előfordul, úgy kotlázoni fogjak a hozzáférésem egy hétig (első alkalommal), kesőbb további szankciókra számíthatok.

Legtöbb esetben ez nem történik meg (panasztevés) viszont ebből látható, hogy ezek a szervezetek bizony figyelnek minket.

Megelőzés képpen, vagy pusztán mert nem szeretünk figyelve lenni, függetlenül attól, hogy nem végzünk semmilyen illegális tevékenységet a világhálón, ezen program(ok) telepítése erősen javasolt!

2015. máj. 20. 20:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Tűzfalat nem helyettesiti de kiváloan kiegésziti....és mivel pár mega a program és 1-2 százalék CPU-t foglal igy mindenképp javallott....
2015. máj. 20. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!