Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » FONTOS! A linuxos gép is...

FONTOS! A linuxos gép is lehet vírusos?

Figyelt kérdés
asszem megnyitottam valamit amit nem kellet volna, de kiírt vmi olyasmit a gép hogy valóban ezt szeretné megnyitni , de egyértelmű h a nemre mentem... szóval vírus szerűség volt, de ezzel a figyelmeztetéssel kivédte a gép??
2012. máj. 31. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Van egy-két víurszerűség linux alá, de nem ilyenek. Ez valami más volt.
2012. máj. 31. 21:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, de eléggé valószínűtlen.
2012. máj. 31. 21:59
 3/9 A kérdező kommentje:
szóval nincs vírusom? nincs semmi zavar a gépemen.
2012. máj. 31. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem valószínű.

Vannak linuxos vírusok, de elég ritkák és a jó jogosultság kezelés miatt nem szoktak komoly fenyegetést jelenteni.

2012. máj. 31. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem még a windows sem szokott vírusos lenni.. jó védelem kell és nem kell minden hirdetésre rákattintani aztán meg van oldva. Hát még ha linuxra kap be valaki vírust.. érdekes lehet.
2012. máj. 31. 22:41
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi, akkor megnyugodtam, és nem hirdetésre kattintottam.
2012. jún. 1. 10:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Linux-ra nagyon kevés vírus van ezért jelentősen kisebb az esély hogy egy vírust bekapsz vagy vírusos cuccot szedsz le arra meg mégkisebb hogy megis tudja fertőzni a gépet.De attól hogy az esély kicsi még nem lehetetlen.Voltak már sikeres fertőzések a Linux történelmében,ezért Linux-on is vannak biztonságot szem előtt tartott intézkedések,mint például ha a netről letöltesz valamit akkor megkérdezi hogy biztos hogy meg akarod-e nyitni,futtatni akarod-e.Vagy ha egy privát forrsából akarsz telepíteni csomagot akkor jelzi hogy ez nem hivatalos forrás,biztos hogy telepíteni akarod-e.Vagy ha böngészőben akarsz futtatni valami java,flash alkalmazást,megkérdezi biztos hogy futtatni akarod-e,vagy ha digitális aláírás nem jó vagy nincs is alá írva,biztos hogy megnyitod-e,futtatod-e,letöltöd-e....stb

Nem valószínű hogy van okod aggódni,de nem lehet biztosra kijelenteni hogy nincs okod aggódni,csak annyit lehet mondani hogy nem valószínű hogy az volt de ha az is volt,nem valószínű hogy sikerült neki megfertőzni bármit is.De ez nem 100%

Én személy szerint ezért sem használok Linux-ot,mert sosem tudhatja az ember.Szeretem,de az égvilágon semmi étkézlább antivírus nincs rá ami megfogja ha valami mégis bejutna ezért sosem lehet 100% biztos benne az ember hogy amit letöltött az tiszta.Például a K-3D Windows-os telepítőjében,több AV is trójait jelez ami miatt valószínű hogy valós fenyegetés ráadásul a hivatalos oldalról letöltött telepítőben.Linux-on a Linux-os verziót nem igen van mivel bevizsgálni ami meg van,minimális az esély hogy felismeri ha valami Linux trójai-t tartalmaz,mivel azok is inkább Windows-os fenyegetésekre vannak ki hegyezve.Eyetlen étkézlább AV van Linux-ra az ESET Nod32,de az meg fizetős.Elég irónikus lenne Linux-on Vírus védelemért fizetni :P

De ez csak az én véleményem,én nem bizok annyira vakon a nyilt forrásban és a "több szem többet lát" szabályban mivel már párszor bebizonyosodott hogy ezt is ki lehet jétszani.Inkább bízok egy jól beállított tűzfalban és valami normális realtime védelemmel felszerelt AV-ben Windows-on.

2012. jún. 1. 14:14
 8/9 anonim ***** válasza:

Talán néhány rootkit lehet rá, ennek a gyógyszere a chkrootkit nevű szoftver...

van egy fals riasztása is (legalábbis nálam volt), egyébként soha, semmit nem talál.

2012. jún. 1. 15:07
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ^^
2012. jún. 1. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!