Ha routerrel megosztom a netet 2 gép között lesz köze egymáshoz a 2 gépnek?
Egy jó hackernek nincs akadály, de a roter elég ahhoz (ha nincs nyitva port) hogy ne tudjon belépni rá.
Nem egy IP címet használsz!
Hát, kicsit sok minden van itt, de először is elsőnek üzenem, hogy DE, kifelé 1 IP-nek látszik. Itt a kérdező "lenyomozás" alatt nem tudom pontosan mit ért, de a szolgáltatót meg tudja mondani, hogy miket látogatsz, például banki és torrent oldalakat, stb... De ehhez normális esetben csak nagyon kevesen férnek hozzá.
A 2 gépnek a hálózaton lesz köze egymáshoz, mivel a router egy belső hálózatot hoz létre. A gépek tudnak kommunikálni.
Igazából emiatt ami itt van nem annyira fontos 2 gép. Elég akár 1-2 gyanúsabb dolgot egy virtuális gépben futtatni és kész.
Viszont fent állhat egy olyan lehetőség, hogy a 2 gép között ugye szó van ilyen-olyan megosztásokról. HA az egyik fertőződik valamilyen okosabb vírussal/trójaival, akkor nem kizárt, hogy az megosztásokat vagy azok valamilyen biztonsági hibáját kihasználja meg tudja fertőzni a másik gépet.
Szóval egy-egy vírusirtó is mindenképpen ajánlott mind a 2 gépre.
Elöször is köszönöm a válaszokat.
Az "1 ip címet használok" mondattal igen arra céloztam,hogy kifelé 1 ip címet használ a router.
A lenyomozás alatt azt értem, hogy ugyebár amikor seedelek akkor látszódik az ip-címem és ez alapján ki és befelé jövő "csomagokat" nem-e tudják megnézni (pl: bankszámlaszám).
Mind 2 gépen van vírusírtó bár ugyanaz fut mind a kettőn, lehet,hogy az egyikre másfajta vírusírtót kéne rakni mivel nincs tökételes vírusírtó.
Esetleg nem lehet kikapcsolni valahogy a 2 gép között a megosztásokat? vagy hogy a két gép egyáltalán ne lássa egymást a router által létrehozott belső hálózaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!