A VMWare-rel készített virtuális gépre kell-e vírusdetektort telepíteni, vagy elegendő a fizikain már meglévő is?
Figyelt kérdés
A fizikain, vagyis a valós gépen van állandó vírus rezidensem (avast 4.8 home edition), de a VMWare-rel kreáltam egy virtuális pc-t más OS tesztelésére. Viszont mivel hálózatra van kötve, nem tudom, hogy ott megfertőződhet-e a gép, vagy biztonságos anélkül is?2009. jún. 16. 18:41
1/2 anonim válasza:
Ha egy vírust kapsz virtuális gépre, akkor az amennyiben nincs kapcsolatban a fizikai géppel (megosztott mappák, hálózati megosztások stb) nem kerülhet át a fizikai gépre. (A virtuális gép vinyójából nem kerül ki)
Más kérdés, hogy ha van egy zombi géped, azzal másnak se teszel jót, mert csak bővíted a zombisult gépeket, küldi a virtuális gépet a sok sz.ar spamet, terjeszti tovább a férget. Tehát valami alap vírusírtót tűzfalat mindenképp érdemes felrakni rá.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, de két nap teszt alatt szépen össze is omlott az egész kóceráj; most pakolom újra a dolgokat. Valószínűleg ott is be tud jönni, és mivel a fizikai meghajtóimat is csatoltam a virtuális géphez szépen agyon is vágta valami!
2009. jún. 18. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!