A TOR működését nem értem teljesen. Nekem is van, hogy legyen ha szükség lenne rá. A lebukás az egy másik dolog.
Azért mert a TOR anonimitást ad attól lebukhatsz simán.
Ha pl.: UPC-s vagy (csak példának) és felmész egy illegális weblapra amin filmek vannak és a filmek gyártói próbálnak infót szerezni az IP címedről vagy helyzetedről akkor Ők nem látna semmi érdekeset mert a TOR véd. De ha a terror elhárítás (a magyar) kikéri az internetforgalmadra vonatkozó adatokat a UPC-től akkor nem vagyok benne biztos hogy a TOR megvéd.
Remélem segítettem.
hát, igen :)
most már értem :)
nagyon köszönöm a válaszokat :)
semmi hülyeséget nem csináltam még, nem is fogok, csak érdekelt a TOR működése
mégegyszer köszi :)
Előttem válaszoló...
Ha TOR hálózaton böngészel, akkor az internet szolgáltatód sem látja, hogy hol jársz.
ÍÍÍÍÍÍÍgen??????????
ez egy jó hír
thx
Nos,
A tor úgy működik, hogy miután a Tor kliensed csatlakozott a tor hálózathoz, a kapcsolatod titkosított, és többszörösen titkosított.
Te felveszed titkosítod a dolgokat, és felveszed a kapcsolatot az első elosztóval. Az titkosít és felveszi a második elosztóval
Az titkosít és felveszi a harmadik elosztóval....
A végén egy exit elosztón keresztül kimész a netre, ami jó eséllyel másik országban is van...
A többszörös titkosítás miatt az köztes útvonal sem tudja, mi merre megy, és a végén teljesen anonim kapod meg az oldalt, amit nézel.
Jó a cenzúra ellen, jó az adott országban tiltott tartalmak ellen.
Elég jó védelmet biztosít, de le kell modani a sriptingről a pluginekről és a cookie-król is, mert azok mind mind lehetőséget teremtenek arra, hogy vissza adjanak valami olyan infót, ami elárulja az IP címedet.
Exit elosztót ne indíts, mert szívni fogsz... Ha használni akarod, ott a Torbrowser csomag, ami be van lőve arra, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen.
Viszont, ha így jelenkezel be mondjuk a gmailodba, jól elárultad magad, mert az ugye te éred csak el, mert te tudod a jelszót. Tehát csak értelmesen, ha használod.
Hol használják? Irán, Irak, Burma, ... mindenhol, ahol a kormány el akar nyomni... ahol érdemes magad elrejteni, mert elvisznek a hatóságok...
itt Magyarországon tudtommal nincs olyan oldal, amit ha megnézel akkor szemberülnél a hatóságokkal.
Jól tudom?
Vagy tévedek ??
Először is a tort azok üzemeltetik akik a tor programot használják tehát nem egy központi céget kell elképzelni aminek a szervereit használja az ember hanem egymástól független felhasználókat akik a programot futtatják.Ez úgy működik először minden féle (nem kilépő elosztóhoz ) megy az adat feldarabolva ez azt jelenti az adat egyik része megy oroszországba ,másik ,németországba,össze vissza pattog a világban egészen egy (kilépő elosztóig) Exit nodig itt fog egésszé állni az adat és ennek a kilépő elosztónak kapjuk meg az IP címét és innen megy tovább az internetre az adat az exit nod között pontosan ugyan úgy mint egy hagyományos iternetkapcsolatnál.Innen ahol nincs HTTPS már titkosítatlanúl megy az adat.Az exitnodnál lelehet hallgatni az adatforgalmat de a kiindulópontot nem lehet tudni ez csak egy tucat nem kilépő elosztót lát.A kiinduló géptől az exit nodig itt úgy agyon van titkosítva a kapcsolat hogy azt lehallgatni tartalmát tudni nem lehet se visszakövetni az eredeti gépet ezt semmilyen titkosszolgálat nem tudta eddig megoldani .Mivel az exit nod is mindig változik ezért konkrét személyt sem lehet lehallgatni az exitnodokon keresztül.A tor lényege az anonimítás a végcél felől nem lehet kinyomozni az eredeti feladót csak a kilépő elosztóig lehet eljutni ami semmit sem ér.A Tor nak egy veszélye van belebotlik az ember egy olyan exitnodba ami maga lehallgat egy hacker üzemelteti ott se látják az eredeti gépet de a végcél és az exitnode közötti forgalmat jelszavakat is beleértve meg minden mást már igen.Tehát ha az exitnode lehallgat az megszerezheti a jelszavakat ez az egyetlen veszélye.Ha valaki küld egy e mailt azt az exitnódtól és a végcél között lehet lehallgatni de az exitnod tehát ahonnan megy az internetre a kapcsolat is mindig változik tehát ahol egyesül az adat majd megy tovább az internetre.Az eredeti küldőt nem lehet megtudni,az exitnode és az eredeti gép között tehát a tor hálózaton bellűl senkit nem lehet nyomon követni lehallgatni.Tehát ha valakinél kiadnak egy bírosági végzést hogy a szolgáltatón keresztül lehalgassák a forgalmát,ott az égadta egy világon ami a toron megy át abból semmit nem fognak megtudni.Mivel nen egy köszponti dolog nincsennek logok és amilyen algoritmusokat használ a tor még láncszerűen visszakövetni sem lehet a végcélig.Aki kételkedik ebben az nézze meg az onion sietok tartalmát Pl a Shilk Roadot a maffiózókon át a titkosszolgálatokon át mindenki megbízik benne.A másik amivel kell vigyázni hogy a tort minden féle programhoz lehet használni de ha a programban van valami hiba a proxifunkciójában és Pl nem minden adatot küld át a TOR on ott már kiszivároghat az illető valódi identitása.
Személyes vélemény röviden a TOR szuper jó az anonimitás megőrzésére de nem arra szolgál hogy olyan adatot küldjük át rajta amit ha más megszerez abból kárunk származhat.Akinek utóbbi a célja az keressen egy megbízható VPN szolgáltatást ahol az exit nodeokat a cég üzemelteti.Ezek viszont már hatósági kérésre visszanyomozhatóak lásd a fizetős HMA Hide My Ass VPN!Amúgy régóta használom ide is toral jöttem énnekem bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!