Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudjam "leállítani az...

Hogyan tudjam "leállítani az emailcímem" ha az leveleket (vírust) küld a nevemben?

Figyelt kérdés
Van olyan megoldás, ami nem abban merül ki, hogy új címet kell csinálom? Ezt egyáltalán nem szeretném. Amúgy a gépem nem vírusos, megvizsgáltattam. Tippek? Ötletek?
2012. márc. 12. 21:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha csak a webes felületet használod, akkor maga az e-mail cím nem tud leveleket küldözgetni. Ámde ha egyszer valaha egy vírusos (kémprogramos) gépről megnézted a leveleidet és a kémprogram összeszedte onnan az összes ismerősöd e-mail címét, na azt sose fogod törölni. A te és ismerőseid e-mail címe bekerült a "nagy spam adatbázisba", onnantól kezdve onnan nincs kikerülés.

Ha pedig a gépeden van olyan vírus (malware), ami folyamatosan leveleket küldözget akár a te nevedben, akár mások nevében (zombigép), akkor azt nem ártana eltávolítani és hatásos víruskeresőt használni. Ha meg egyszer elkezdted használni, akkor nem engedélyezni, hogy a játék/program feltörés mégiscsak feltegye az adott trójait, amitől aztán rövid időn belül kész a zombi. Ugyanis a legtöbb rosszindulatú program így kerül a számítógépekre (a másik forrás a "klikkelj és nyersz" típusú hirdetésekkel kezdődik). Ha úgy érzed, hogy a te géped nem vírusos, nem baj, ha megnézed másik keresővel (akár online-nal is, pl Panda).

2012. márc. 13. 07:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Én azt hiszem, hogy úgy kaptam el, hogy megnyitottam egy ilyen típusú emailt, amit most én is küldök...
2012. márc. 13. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!