Hogyan lehet IP cím alapján lenyomozni, hogy hol tartózkodik egy adott személy, azaz a gépe?
Az ilyen internetes keresők semmire sem jók, nyilván azoknak ad viszonylag pontos eredményt (város) akik éppen ott laknak, ameddig vissza lehetett keresni a szolgáltató valamelyik hálózati eszközét.
Nekem mindegyik Budapestet írja ki, és csak 200 km-t tévednek. :)
Egyet értek a 3-as válaszolóval!
Csak azt tudjuk hogy te mondjuk egy bp.-i alhálozat gerincre csatlakozol és akkor valószínüleg Bp.-en vagy! (Vagy 200 km-re töle és nem ér semmit az info :-D)
Viszont ha téged megszeretnélek találni akkor Elkezdem visza követni a kapcsolat utját amin keresztül ezt a kérdést írtad! Aztán ha vezetékes netet használtál akkor szépen megnézem a netszolgáltatod adatbázisában hogy hozzád mint ügyfélhez milyen cím tartozik. A renfentartószerveknek a szolgáltató kiadja önként az infot, de nekem kb. egy nap lenne fel törni a szolgáltatok többségét nagyon szar nettel és géppel is. Ha pedig wifit használsz akkor 100méteres pontoságal tudom megmondani hol vagy! Remélem érthető volt! Egyépként minden ilyen ellen természetesen védekezni is lehet! pl. proxy, más netének használata, esetleg több ember netét használni ugy hogy fél percenként véletlenszerüen vált, ... stb. De aki nem csinál semmit azt nem keressük. Remélem tudtam segíteni!
"de nekem kb. egy nap lenne fel törni a szolgáltatok többségét nagyon szar nettel és géppel is."
Ezt azért kétlem.
"Aztán ha vezetékes netet használtál akkor szépen megnézem a netszolgáltatod adatbázisában hogy hozzád mint ügyfélhez milyen cím tartozik. A renfentartószerveknek a szolgáltató kiadja önként az infot, de nekem kb. egy nap lenne fel törni a szolgáltatok többségét nagyon szar nettel és géppel is"
Aztapaszta...Azért megnézném, hogy a T GGSN - SGSNjét hogy töröd fel, illetve HLRből, hogy nézed vissza az adataimat :D Ja, gondolom ez neked 2 napba telne :D
Vidám perceket okoztál, köszi! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!