Vajon most a routeremnek van jelszava, vagy nincs? Talán más is netezhet tőlem, ha van wifije?
Szóval, most kaptam egy wifi routert. Megpróbáltam a CD-vel telepíteni, ami nem sikerült, azt írta ki,hogy gond van az internettel. (Mégis működött az internet a laptopon wifivel,és a számítógépen is, ahol épp a telepítést folytattam)Addig jutott csak el, hogy SSID valami.
Jelszó üresen maradt.
Titkosítás: disabled. ---Hogy mit jelent nem tudom.
Végül a kiskönyv szerint lehet haladóan is telepíteni http://192. stb számok. Beírtam. Felhasználói név, jelszó üresen, beengedett. Odaléptem a jelszó változtatásához, megadtam egy jelszót, elfogadta, a laptoppal újracsatlakoztam a nettre wifin keresztül,nem kért se jelszót se semmit. Most akkor védve vagyok attól,hogy mások is rám csatlakozzanak, vagy nem? Sajnos nem értek semmit.
Az SSID a wifi hálózat neve. (bármi lehet, ennek nincs szerepe a titkosításban, bár el lehet rejteni is) Ha nem adsz meg, általában a router típusa szokott lenni.
Ha megadtál egy wifi jelszót rendesen (és eddig nem volt), első csatlakozáskor mindenképpen kérni kellene a gépnek, utána már nem.
Viszont ha megnézed a vezeték nélküli hálózatok ablaknál, ott kiírja, hogy biztonságos, vagy nem. Így:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!