Melyik vírusölő terhel meg legkevésbé egy régi laptopot?
Laptop: 512Mb (osztott graf memória), 1,6 AMD proc.
Jelenleg XP és az MS vírusölője van rajta. Az a gond, hogy pl ha frissít a vírusölő, akkor nagyon lefogja a gépet. Valószínűleg a memória bővítés sokat segítene, de nem szeretnék erre költeni, mert csak egy második gépnek van. Egyébként jól megy az MS szoftvere is, bővel elég is lenne, mert csak egyszerű böngészésekhez használjuk. Háttérben jól fut, kivéve ha mint írtam, frissít.
Mit ajánlotok? AVG? Avast? Avira? vagy valami mást?
Jó lenne, ha nem csak hasra ütésre, hanem tapasztalatból írnátok, köszönöm!
evvel már játszani úgy sem lehet, én javaslok egy linuxot
mondjuk ubuntuból egy minimalcd-t, úgyanis a linuxhoz nem kell ví
rusírtó
Nos én nem szeretnék tanácsot adni, csak leírom a saját tapasztalatom. Én már próbálkoztam néhány vírusirtóval (hogy csak néhányat említsek: NOD, AVAST, AVG, COMMODO, NIS), jelenleg a Microsoft Security Essentials fut a gépemen, és azt hiszem, ez is fog maradni.
Tudom, hogy többen most azt fogják erre mondani, hogy f.s, meg sz@r, de ez engem nem érdekel, én nem a mások véleménye, hanem saját tapasztalatom alapján használok egy szoftvert.
IBM Thinkpad: 80Mb(!) memória, Intel Pentium3.
Jelenleg Ubuntu 10.4 van rajta, kiválóan fut és nem akadozik. Vírusirtó nem kell rá.
Ha mégis szeretnél valamit, ez ingyenes és nem kell neki sok memória (3 MB).
NOD 32/Smart Sec
microsoft security essentials
Panda Cloud Antivirus
Letöltés: [link]
Itt olvashatsz róla: *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!