Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Meg tudná nekem magyarázni...

Meg tudná nekem magyarázni valaki konyhanyelven, hogy mi a különbség a heurisztikus és a viselkedésalapú keresés között (antivírus)?

Figyelt kérdés

Az hittem, mindkettő viselkedésalapú keresés. Most ott tartok, hogy a heurisztikus kereső kapja a fingerprintek/új malware-ek leírását, antiszérumát update formájában, a viselkedésalapú/behavioral pedig a program működését figyeli, hogy végez-e malware-ekre jellemző tevékenységet, és ezért ez nem a napi adatbázis frissítésre épül. Halvány gőzöm nincs az egészről, hiába kutattam a neten. El tudná magyarázni nekem valaki?

Előre is hálás köszönetem!

2012. jan. 5. 10:48
 1/5 anonim ***** válasza:

és ez mért fontos neked?

amugy a kérdés sincs konyhanyelven feltéve

2012. jan. 5. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:

computerworld.hu/viselkedesalapu-virusvedelmet-fejleszt-a-virusbuster-20111123.html

rezidensen figyeli a káros kódót

mint a windows ban is van szoftveres kódszürés de van hardveres is fejböl nemtudom a nevüket

tehát ahogy nevében is van ha valamit csinál egy program és az káros akor az virus

nem?

2012. jan. 5. 11:36
 3/5 anonim ***** válasza:

hu.m.wikipedia.org/wiki/Vírusirtó

ez is a kódót figyeli de ez simán a gyanus kódót ami hasonlít egy vírusra de etöl még nem kel tevékenykédnie is hanem az edigi adatbázisok alapján lehetséges hogy egy új vírus

a másik viszont kártékony müveleteket is végez (vagy végezhetne) és ez alapján észleli

én igy értelmezem

heuriszrikus mindég sok idöbe telik mert sokal joban át kel vizsgálnia a kódót és lehet nem is vírus amit anak jelez.

2012. jan. 5. 11:42
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Főleg, hogy "a kérdés sincs konyhanyelven feltéve" :) Ez jól esett!

Azért fontos, mert ha 2 ugyanolyan keresési technikára épülő, de nem ugyanarra kereső szoftver van a gépen (antivírus, antispyware) ütik egymást, nekem meg halvány fogalmam nincs, melyik a hatékonyabb, mi a különbség.

A viselkedésalapúnál azt írják, sok lehet a téves riasztás... Pl. a böngésző tevékenységét diagnosztizálhatja kártékonynak. Tőlem meg hiába kérdezi, hogy blokkolja-e, mert fogalmam sincs.

2012. jan. 5. 11:44
 5/5 anonim ***** válasza:

hát igy felesleges a virus irtó kémprogram irtó:P

pont ez az hogy heurisztikus se biztos hogy virus

ha konkrét virust talál akor jelzi hogy kártevöt talált stb

és vagy törli is vagy rákérdez de cska tölöli karanténba tudod teni

ha viszont nemtudja biztosra

akor potenciálisan káros programot talált stb

és akár ki is hagyhatod hogy hagyja békén

2012. jan. 5. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!