Hogyan védekezzek egy hacker ellen?
Barátnőmnek a volt pasija egy hacker, börtönviselt is.
Mivel egy erőszakos vadbarom, megfenyegette már barátnőmet(bizonyíték nincs), mindenhová kísérgetem. Megtudta az e-mail és msn címünket, barátnőmnek már szórakozott is a gépével.
Milyen programmal tudnánk ellene védekezni? Már mindkettőnknek Spyware Terminator, Avira és Malwarebytes' Anti-Malware van.
A fontos adatokat már lementettük, az olyan dolgokat töröltük...
Ha úgy érzed megtámadtak, csak húzd ki a netkábelt. :) Ezzel úgy sem tud semmit sem tenni egy hacker sem :D
Egyébként én ajánlom inkább az Avast! antivírus + Comodo tűzfal párost. Esetleg Outpost tűzfal.
e-mail és msn cím max annyit tud tenni, hogy megbombázza... gondolom nem rendelkeztek saját mailer szerverrel, így semmit nem tud vele kezdeni.
A többi windowsos tűzfal, meg vírusírtó + igazából semmit nem ér! rendes router kell a gép elé és lehetőleg az MSN-t felejtsétek el! használjatok gmail-t https-en...
Nemhiszem mondjuk hogy akkora ász lenne a srác, e-mail-t meg msn-t elég sok helyről meg lehet tudni.
Biztonság kedvéért:
Teljes windows újratelepítés, netcsatlakoztatás nélkül (mert amúgy képes behúzni 1-2 vírust a szerencsétlenje)
Első dolgod h felteszel egy vírusírtót, Avira sem rossz, ESET-nek is vannak havikódos verziói, és van hozzá tűzfal is. (tört vírusírtót meg ne használj)
Comodo tűzfalat annyira nem ajánlom, mert sztem átlag felhasználó nem mindig tudja eldönteni h éppen mikor mit kell kiengedni és mit nem. (win7 tűzfala is elég)
E-maileken új jelszó legyen, esetleg új címet csináltok. Msn-ből is lehet új,de sztem elég ha tiltjátok. Facebookon is vegyétek szigorúbbra a hozzáféréseket, ne lássa ország világ mi a telefonszámod stb (ez bárkinek szól), és ott is tudjátok tiltani a srácot.
Meg ha más nem az olyan gépes dolgokra tesztek egy jelszót, akár winrarba betömörítitek jelszóval.
Ennyit tenni sztem elég, bár akkor sem hiszem h a srác olyan nagyon vágna mindent, igazából kis utánajárással közösségi oldalakon, haveroknál úgyis megtud ezt-azt, esetleg régebben tudhatott barátnődtől 1-2 jelszót.
Sztem ennyi a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!