én még nem sokat tudok erről,csak olvasgattam itt ott. az a problémám,hogy a DVD író szerintem nagyon poros és koszos lehet. és az utóbbi években kiírt filmjeimmel nem volt gond.
viszont tegnap amit kiírtam megnéztem,és elkezdett szaggatni. a film végénél. ma is belenéztem,de ma már nem szaggatott,úgy tudom ez a tisztító lemez,a DVD lejátszóba is jó,így remélhetőleg megoldódna mindkét problémám.
a másik kérdésem,hol érdemes venni,milyen típust keressek? mert gondolom ebből is 1000 féle van.
2011. dec. 27. 10:34
1/5 MaXXeGee válasza:
Szerintem a számítástechnikai szaküzletek bármelyikében kapsz, de akár még a tesco-ban is :) Mellesleg ha a dvd korát nézzük, amit leszűrhettem akkor lehet hogy egy firmware frissítés is segíthet a gondodon , nem feltétlen a kos a probléma (bár nem kizárt) Én elsőre megpróbálnám az ingyenes megoldást.. a gyártó oldaláról a DVD-meghajtó típusának megfelelő firmware (belső szoftver) letöltését és lecserélését javaslom. ha nem segített utána jöhet a clean disc ha ez sem akkor az eszköz korának megfelelő működésnek nevezném, ami lassan megérhetett a cserére :)
2011. dec. 27. 10:38
2/5 A kérdező kommentje:
2 éve vettem. Orion 3600 mini DVD
több száz filmet írtam már ki,a 80%-a hibátlan. már évek óta megvannak,de semmi bajuk,az elmúlt években rászoktam a Verbatim minuszos fajtára 165 forint darabja,de nagyon szuper,viszont ez akadozott tegnap,nem is értettem miért. ma megnéztem ismét,bár nem végig a filmet,csak a végére pörgettem,de sem hangot nem adott ki a lejátszó,sem pedig szaggatást nem láttam. az a gondom,hogy csak találgatok mi lehet a főgond,a DVD író? a lejátszó? a lemez hibás? nem tudom...
2011. dec. 27. 10:43
3/5 MaXXeGee válasza:
igen, ezek mind lehetnek a hiba forrásai :) Én az ingyenes megoldással kezdeném, firmware frissítés. A lemez hibákat könnyen lehet szűrni, beteszed másik olvasóba is, ha ott szaggat, akadozik,... De a filmbéli akadozás lehet a gép miatt is, codec nem megfelelő betöltése, több program futott stb stb .. nehéz ezt így :)
2011. dec. 27. 10:50
4/5 A kérdező kommentje:
idegesítő mert régebben,ha előjöttek ilyen gondok,tudtam,hogy a lemez a hibás,zöld kockák jelentek meg stb,akkor azt orvosoltam azzal,hogy más típusra váltottam,de ez más. ugyan úgy csináltam mindent,mint eddig nem is számítottam rá,hogy szaggatni fog. de már pár napja is volt jele egy másik filmnél,ott is a film végén,de ott csak a hang rosszalkodott pár másodpercre.
2011. dec. 27. 10:56
5/5 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem kérdezni,hogy ugyan azt a típust kell letöltenem ami eddig volt,vagy más frissítést?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!