Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Más láthatja azt, amit én...

Más láthatja azt, amit én csinálok?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdezem, mert találtam egy nyilvános wifi hálózatot, ami gyorsabb az én netemnél.

És olyan lehetséges/létezik, hogy más, (valamilyen úton-módon), egy másik számítógépről lássa, az én képernyőmet? Lényegében tudja-e látni azt, amit én csinálok?

Van ilyen?

2011. dec. 17. 17:57
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
igen lehet, még azt is, hogy más kikapcsolja a gépet, miközbe te netezel.
2011. dec. 17. 18:01
 2/8 A kérdező kommentje:

Te okvetlenül egy elmés szerzet lehetsz, ha itt éled ki a valós éltben elszenvedett megrázkódtatásokat.

Én egy normális, értelmezhető kérdést tettem fel, amire ugyancsak egypár normális választ várok.

Köszönöm.

2011. dec. 17. 18:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor látják a képernyődet, ha a felajánlott távoli vezérlést elfogadod. Azért azt te is észreveszed ha ilyen kérés ugrik fel a képernyőn (+ ki is kapcsolható, hogy ilyen felkérést küldjenek).

A nyílt wifi tulaja meg csak a címedet látja amivel kapcsolódsz, meg az általad generált adatforgalmat. Azt nem fogja lapra pontosan látni, hogy te mikor és mit böngésztél.

2011. dec. 17. 18:27
 4/8 anonim ***** válasza:

DE, láthatja a pontos tartalmakat és a nem titkosított jelszavakat is!

A HTTP protokoll ugyanis sima szöveges protokoll, az ethernet kapcsolatot pedig igen könnyű lehallgatni/sniffelni.

Tehát látni azt láthatja, amit te a böngészőben nézegetsz és a belépésnél (ha nem https-es protokollt használó oldalra lépsz be), a jelszavadat is elolvashatja.

2011. dec. 17. 19:42
 5/8 anonim ***** válasza:
én velem már előfordult ilyen, hogy az egyik ismerősöm heccből kikapcsolta a gépet, miközben töltöttem le. szóval csak a tapasztalatomat írtam le.
2011. dec. 17. 20:01
 6/8 A kérdező kommentje:

És a teljes képernyőmet képes lehet vele látni, mármint, ami megjelenik?

Ez ellen hogyan lehet védekezni a https protokollon kívül?

2011. dec. 17. 22:11
 7/8 anonim ***** válasza:

A képernyőt nem, csak a weboldalakat. (Vagy hát azt, ami átmegy a hálózaton adatokat.)

Úgy lehet, ha nem másnak a netét használod, pl. :)

2011. dec. 17. 22:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz. :) Köszi a válaszokat. :))
2011. dec. 17. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!