Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Win 7 windows mappa írásvédett...

Win 7 windows mappa írásvédettségének megszüntetése lehetséges-e?

Figyelt kérdés
Win 7 alatt windows mappa írásvédettségét nem tudom sehogy sem leszedni. Rendszergazda vagyok, minden jogosultságom megvan, mégis mikor próbálom átállítani, "a hozzáférés megtagadva" üzenetet kapom.
2011. dec. 8. 15:26
1 2
 1/13 Pj0tr ***** válasza:
A biztonság fülön is hozzá vagy adva teljes jogosultként?
2011. dec. 8. 15:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Nincs, ott is kibassza ugyan ezt az üzenetet.
2011. dec. 8. 16:04
 3/13 Pj0tr ***** válasza:
0%
Hát én inkább nem piszkálnám. :) Nem véletlenül nem lehet módosítani. Ott van pl a PageFile.sys is. Azzal sem tudsz mit kezdeni.
2011. dec. 8. 16:16
 4/13 A kérdező kommentje:
A pagefile.sys lapozófile,a C: gyökerében van, semmi köze nincs ahoz amiről én beszélek. És igen, piszkálni fogom. .NET framework olyan szépen befészkelte magát, hogy sem a vezérlőpult->programok eltávolításánál nem jelenik meg, sem pedig manuálisan nem tudom törölni-> pont e miatt, hogy a windows mappa írásvédettsége öröklődik az almappákra is.
2011. dec. 8. 16:34
 5/13 anonim ***** válasza:
kapcsold ki az uac-t a felhasználói fiókoknál indíts újra és akk jó lesz , bírom mindenki csak használja de senki nem ért hozzá nekem ugyanez volt mire rájöttem te jó ég...
2011. dec. 8. 21:06
 6/13 A kérdező kommentje:
Ki van kapcsolva. Vmi egyéb ötlet?
2011. dec. 8. 21:37
 7/13 anonim ***** válasza:
akkor ott nagy baj van júszton :D
2011. dec. 9. 00:05
 8/13 Pj0tr ***** válasza:

1. UACot az első dolgom kikapcsolni.

2. A Pagefile.sys-es példa csak hasonlat volt. Vannak dolgok, amikhez, ha bent vagy a windowsban a windows tudatosan nem ad senkinek jogot. Nem véletlenül. Még így is millió más módja van egy rendszer kinyírásának.

3. Egy ilyen rendszerközeli dolognak mint a .NET framework, nem biztos, hogy jót tesz, ha kitörlöd a mappáját.

Leírom már sokadszor. Ne azt a problémát írjátok le ahol meg elakadtatok, mert lehet, hogy rossz úton jártok. Mint ebben az esetben.

A .NET frameworköt azért nem látod a programok között, mert nem telepített cucc, hanem az oprendszer szerves része. Mintha ki szeretnéd törölni az oprendszer memória kezelő modulját... Meghal tőle a rendszer. Na látod ezért van az, hogy hiába van rendszergazdai jogod, ilyet nem enged a windows. Megmentett attól, hogy újra kelljen installálni az egészet.

De most már kíváncsivá tettél. Mi bajod a .NET-el? Valami személyes ügy?

2011. dec. 9. 10:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Az a bajom vele, hogy néhány program és játék ami használni szeretné belőle az mscoreei.dll-t nem tudja betölteni. .NET framework Inicializálási hibát ír ki és erre a file-ra hivatkozik.. Újratelepítettem, letöröltem, mindent megcsináltam már, semmi nem működött.
2011. dec. 9. 11:42
 10/13 Pj0tr ***** válasza:

1. És úgy gondoltad, hogy ha letörlöd, akkor már nem fog hibát dobni?

2. Ez volt minden amit kipróbáltál?

3. [link]

A leírásoknál a legtöbb ok ami szerepel, hogy maga a feltelepített progi a hibás. Legyen szó egy HP laptop utility-jéről vagy egy tök más alkalmazásról. A hiba a feltelepített cuccban van. Próbáltad újrainstallálni azt is ami nem megy emiatt a hiba miatt?

2011. dec. 9. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!