Melyik a jobb: ESET Smart Security 5 vagy Kaspersky Internet Security 2012?
Eset Smart Security5 azért indult lassan mert először a tűzfalát be kell tanítani. Interaktív móddal kell használni és csak amikor engedélyezted, akkor tanulja meg, mit engedhet ki a netre. Részletes használati útmutató van hozzá:
Na ez foglalkoztatott engem is az elmúlt napokban, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ma eljön az igazság pillanata. Leteszteltem az Eset Smart Security 5-öt és a Kaspersky Internet Security 2011-et. A 2012 teljesítménye is hasonló, vagy valamivel jobb annál, huzamosabb ideig nem használtam.
Állandó védelem tekintetében meglepő, de az ESS lassulást okozott a fájlok listázásakor, Kasperskynél ilyen nem volt tapasztalható. Egyéb problémát nem tapasztaltam, üzemidő tekintetében sem.
A felismerési képességét is leteszteltem a két programnak: kaptak egy 5934 darab vírusos futtatható fájlt tartalmazó archívumot. Ebből a mintából a következő eredmények születtek (találat/összes):
ESS5 : 5193/5935
KIS2011 : 5739/6219
Az összes fájlnál az eltérés oka a fájlok csomagszerkezete miatt van. A lényeg látszik: a KIS felismerése jobb volt ebben az esetben, mint az ESS-é. A KIS többféle archívumot képes kicsomagolni, és ami fontos: szerkeszteni is, erre az ESS nem volt képes (a teszt során kaptak egy RAR és egy ZIP archívumot, mindkettőben négy fájl volt, ebből egy fertőzött). A felismerés témájára visszatérve, nyúztam egy kicsit a vírusirtókat. Átlagosan elmondható volt, hogy több olyan kártékony programot is felismert a KIS, amelyet az ESS nem. Sajnos fordított esettel nem találkoztam. A KIS ugyanakkor az ESS-hez képest több riasztást produkál (proaktív védelem esetében). A hamis riasztásokat nem vizsgáltam, viszont az biztos, hogy volt olyan kártevő, amely az ESS-en átcsusszant volna.
Az ESS nem igényel annyi erőforrást, mint a KIS, és egy teljes rendszervizsgálatot is gyorsabban lefolytat. A minták vizsgálati sebességében is az ESS-nél az előny. ESS esetén a rendszerindítási idő sem növekszik meg látványosan egy régebbi konfiguráció esetén. Azonban az erőforrás-igényesség miatti olló bezárul, ha egy korszerű számítógépen használjuk a programot. A nyújtott szolgáltatások tekintetében a KIS-nél az előny.
Mindennapi használat esetében egyformán jó mind a két termék, viszont aki szeretne finomítani a rendszere védelmén, vagy lusta körültekintőnek lenni, annak a Kaspersky terméket tudom javasolni.
az a te döntésed,hogy melyiket használod,sztem próbáld ki mind kettöt aztán meglátod
aki irta kingsoftot annak sok a téves riasztása ezért nem szeretem,mert aki kezdő azt hiszi hogy az vírus,de aki kőrül nézz a neten egy kicsit az észre vesz a kingsoftnál.hogy menyi téves riasztása vanegyszer olvastam hogy valakinek az internet expoler eltávolitáját virusnak nézteXD érdekes lehet a heurisztikája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!