Hol lehet letiltani honlapokat?
hello.
Ha mondjuk azt szeretném, hogy a fiam gépén ne jöjjön be a facebook... akkor azt hogyan tudnám beállítani?
Az ilyen böngészős dolgok esélytelenek, nem hülye a géphez...
Valahogy a windowsba eldugott helyen nem lehetne beállítani?
üdv.
Léteznek különböző szoftverek is, de ezek lehet, hogy megkerülhetők. Viszont:
Windows alatt van egy hosts nevű fájl.
C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts
Ezzel felül lehet írni a domain neveket. Ez egy sima szövegfájl, Jegyzettömbbel szerkeszthető.
A fájl végére kell beírni a kívánt IP-t és a domain nevet szóközzel, vagy tabulátorral elválasztva:
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 fb.com
Ennek az eredménye az lesz, hogy a facebook.com -ot beírva az a saját gépen kezdi el keresni. Ergo soha nem fog eljutni a facebook.com -ra.
Figyelem! Az itt beállítottak minden felhasználóra vonatkoznak, így a rendszergazdára is, rád is.
Ehhez még jól jön, ha a fiad korlátozott hozzáférésű fiókkal tud csak belépni. Rendszergazdai jogokkal rájöhet a dologra, és visszacsinálhatja.
Ez a módszer is megkerülhető pl. proxy szerver használatával.
Másik megkerülés, hogy telefonról használja a Facebookot.
Én mondjuk kicsit drasztikusnak tartom a dolgot, szerintem érdemes lenne időben korlátozni a számítógép használatot. A teljes letiltás nem biztos, hogy előnyös.
Sz*rt sem érsz vele ha letiltod, ha pl a fiad infózseni akkor úgy is fog facebookozni ha akar :)
A facebook olyan mint a szeszes ital, jó de csak mértékkel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!