Miért bootol be lassan egy CORE2-ES laptop?
Figyelt kérdés
Lassan bootol be a laptop és most nem az operációs rendszerre értem csak, hanem arra részre is amíg az oprendszerig elér. KB 5perc. (core2-es 1900MHz 2G rammal és az everest is ennyit lát belőle, mind a 2 mag működik; eredeti XP sp3 frissen telepítve az előző hiba miatt, de így is lassú maradt) Az asztali gép (sima 1magos 3GHz-es) 1p30mp alatt bootol gombnyomástól számítva, üzemkész állapotig. Ötlet?2011. okt. 8. 18:30
1/4 Panda Péter válasza:
lehet hogy már haldoklik a vinyója, ill baromi töredezett a rendszerpartíció. eressz rá egy töredezettségmentesítőt +töröld le a felesleges cuccokat lemezkarbantartóval. ha ezután is lassúnak érzed, akkor rakj fel egy hd sentinelt és nézd meg nem halódik-e a vinyója. ha igen, akkor mentsd le az adataidat és cseréld ki a vinyót. ha extra gyors laptopot akarsz, vehetsz bele ssd-t is.
2/4 A kérdező kommentje:
Teljesen újra lett formázva a vinyó, de előtte próbáltam töredezettségmentesítést, de lassú maradt (sikeres volt). Töröltem a partíciókat, újra partícionáltam, újratelepítettem, előtte is és utána is megnéztem HDD sentinellel és 100% volt mind 2 érték. Bár nagyon-nagyon lassan indult el a progi és az everest is lassan indult. Minden más gyors rajta. Böngésző, net, explorer. Köszi!
2011. okt. 8. 19:17
3/4 anonim válasza:
Bios defaultal probálkozhatsz
AHCI mód kivan kapcsolva remélem?
mert ha bios nál már lassan tölt akkor bizony alaplap haldoklik inkább.
4/4 A kérdező kommentje:
Helló! Két gondom van: 1. sajnos nem tudom mi az AHCI mód.
2. Sajna már nincs nálam a laptop, mert sógoromé és most ment vissza németbe dolgozni, de sajna a bios default.ot elfelejtettem... :( Alaplap? Az elég gáz, mert még vinyót csak lehet könnyen cserélni egy laptopban, de alaplapot az már necces. Köszi válaszod!
2011. okt. 9. 18:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!