Miért van sokaknak gondja az avast! -tal?
Nekem már évek óta tökéletesen működik.
NEM bugos.
3-4 MB-ot eszik csak a memóriából.
Ezek után kérdezem, hogy miért is van sokaknak gondja vele?
Mert le kell tölteni.
Aztán még fel is kell telepiteni.
És alig véd valamit.
Olvas róla leirásokat rengeteg mindent átenged.
És ez csak a legnagyobb baja.
Miért nem enged át semit?
Honan tudod hogy nem ment át?
Meg pl. rendeltetés szerü használat melet nem igen van ami átjöjön.
Nem tilos Avastothasználni egy nagy virus irtó cég áll mögöte csak aki nem szereti nem fogja ezt használni vagy pedig aki káros dolgokat müvel a neten az se eben fog bizni.
Általános felhhasználónak megfelelö.
Amugy NOD ot is sokan szidják pedig hát az nem rossz.
Én ajánlanám inkább: Avira, AVG, Panda (Cloud), Microsoft Security Essential
"Honan tudod hogy nem ment át? "
Onnan, hogy néha-néha felrakok mást is (pl. Kaspersky), de azok se találnak semmit. :)
Két évig használtam, három napja váltottam.
Legális Windows-om van, ami naprakész, Firefox-ot használok, ami naprakész. Progikat nagy letöltőoldalakról vagy a hivatalos oldalairól töltök le. Rendszerkarbantartót használok, de módjával. Ennyit elöljáróban.
A böngészőm most sokkal gyorsabb, ha azt mondom, négyszer gyorsabban töltődnek be az oldalak, és egyben, nem darabosan, akkor még mindig keveset mondtam.
Az egész gépem sokkal gyorsabb (3 GB RAM, Ati HD5470 (a memóriája nem a rendszermemóriából vesz el, hanem saját van neki), Intel Core i3). Amelyik proginál régen 2 mp-t kellett várni az UAC-ra aztán még 2-t magára a progira, most 1 mp UAC-ostól, mindenestül.
Az új vírusirtóm rezidens védelme és a kézzel indított vizsgálat normál módban, a memóriából (!!) irtotta ki az adware toolbart és egyéb adware-ket (aki szerint az egy kis semmiség, annak kívánok egyet), amire az avast! nagy ívben sz**rt napokig, magasra rakott heurisztikával, kérdés módba rakott viselkedés védelemmel, bekapcsolt PUP-védelemmel és bekapcsolt AutoSandbox-szal -- tehát maximális védelmi beállítások mellett. ((A kártevőt a MBAM is érzékelte, nem tudta leszedni....))
Az avast! Web-védelme az olyan átirányító script-ekre és iFrame-kre riaszt, melyek önmagában nem veszélyesek, és tuti, hogy nem működő oldalra irányítanak át. Persze a tényleg veszélyes kártevőkre sz***r nagy ívben (olvass vissza itt, a GyK-n).
Az egyik build-et anno azért nem tehettem fel, mert utána bug miatt nem védett volna. A bug: ha 64-bites Windows 7 alatt ráfrissítesz (ami még a gyártók által is javasolt frissítési forma), akkor nem fognak elindulni a védelmek. Aki nem ért a géphez, az egyik ilyen akció után puff, védtelen marad.
Ja, ha nem ráfrissítettem volna, hanem tisztán telepítettem volna, akkor a gép egyik driver-ével akadt volna össze.
Ezektől a bugoktól a hivatalos fórum olvasása védett meg.
Kijött nálam is az a bugja, ami miatt a web-védelem blokkolta a böngészők net-hozzáférését. Ez a bug már több, mint egy éves.
Sokaknál kékhalált okozott egy másfél évig meglevő bug. SOKAKNÁL! Ezt a tényt maga a gyártó is beismerte, mégis ott volt a bug másfél évig.
És végezetül: így (nem) véd az avast! valódi körülmények között:
Engem még mindig nem sikerült meggyőzni. :)
Amúgy mire váltottál át, ha szabad megkérdeznem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!