Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A gépet megtámadta egy vírus,...

A gépet megtámadta egy vírus, nevezetesen a "DVAPTray. Exe vírus". Mit lehet tenni ellene? Hogy lehet kijavítani?

Figyelt kérdés
Teljesen lelassult tőle a gép, internetet nem is lehet használni, még kikapcsolni sem lehet normálisan :/ mivel lehetne megfékezni, és hogyan?
2011. szept. 15. 00:21
 1/8 anonim ***** válasza:
2011. szept. 15. 00:42
 2/8 anonim ***** válasza:

A fenti weboldal szerepel az Eset kártékony kódokat tartalmazó listájában.

Ha tényleg gyors, legális és működő megoldás kell:

[link]

Mivel ActiveX alapú a rendszer csak IE-ben fut rendesen. Javaslom minimum IE8 használatát.

2011. szept. 15. 08:48
 3/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Csak van egy kis gond: futtattam az Esetet, de azt írja ki, hogy 0 fertőzött fájlt talált. Az Avast pedig kiírta, valamint még mielőtt feltettem volna a kérdést, próbáltam én is megoldást keresni rá. És a RegistryFast nevű szoftvert töltöttem le, és az is megvizsgálta a rendszert, az meg találta vagy 700 fertőzött elemet... csak az meg fizetős, pedig úgy olvastam, hogy ingyenes demó verziót töltöttem le. De akkor azt mondod, hogy ha az Eset nem talált semmit, akkor már valamelyik kijavította már?

2011. szept. 15. 09:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért arra kevés az esély hogy valamit az Avast megtalál, az Eset NOD32 pedig nem.

Ha biztosra akarsz menni, le is töltheted a legújabb 5-ös verziószámú NOD32-t, már felhőalapú védelem is van benne. 30 napig teljesen ingyen működik. Futtathatsz vele egy mindenre kiterjedő ellenőrzést. Ha tetszik később a PCWorld-ön keresztül legálisan használhatod hónapról hónapra. Ennyit megér az adataink biztonsága, szerintem.

Illetve ha eddig még nem tetted beújíthatnál egy legális Win-t. Ha esetleg törtet használsz, abban lehetnek "gyári" hátsó kapuk, ekkor akármit csinálsz mindig visszakúszik valami a háttérben a rendszerbe.

2011. szept. 15. 10:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Amúgy windows XP-m van, és legális, gyári cd-ről lett feltelepítve. Még akkor ezt a NOD32-t megpróbálom, és teljesen átvizsgáltatom vele a gépet. Még egyszer nagyon köszi!
2011. szept. 15. 10:52
 6/8 anonim ***** válasza:
hagyd azt a @én mindig be kaptam vele valamit és nem tört volt ha nem 30 napos kodokal használtam haszáj viprét [link] és így tudod ingyen használni http://www.youtube.com/watch?v=gIDy7thrSpU&NR=1
2011. szept. 15. 11:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Az ingyenes, telepítést nem igénylő, parancssorban futó vírusirtó és kémprogram eltávolító segítségével a fertőzött számítógép teljesen megtisztítható, majd újraindítást követően újra tisztán használható [link]
2011. szept. 15. 11:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez a "Registry Fast" nem más, mint egy HAMIS vírusirtó! Most már lehet akár egy egész trójai ménes is a gépeden!

WOT kiegészítő szerint WARNING!

Kapcsold ki a rendszer-visszaállítást és úgy ereszd rá az ESET Online Scannerét.

2011. szept. 15. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!