70-80 év közötti falusi nagyszülőknek hogy lehetne elmagyarázni, hogy mi az a számítógépvírus?
Figyelt kérdés
Csak mert a napokban gond volt a géppel nálunk, és családi gubanc lett, nem ért el valaki minket neten, és a nagyszülők meg nem értik a problémát, és belegondoltam, hogy nem is tudom, hogyan magyarázhatnánk el nekik, hogy mi okozott a gépben és mit, hogy ők is megértsék, akik nem használnak ilyeneket, és a legmodernebb cucc, amit kezelni tudnak, a tévé.2009. ápr. 14. 16:49
1/6 anonim válasza:
Hát őszintén, sztem sehogyan, bár jó hasonlat lenne ide a megfázás. Az internetet a terem és a gépek az embereket jelölnék. Az egyik ember megfázott és mivel levegőben terjed ezért megfertőzte a többi embert is. Ennél egyszerűbben talán nem tudnám.
2/6 anonim válasza:
Jól mondta az előző válaszoló, még annyit hozzátennék, ha "beteg" a gép, nem tud funkciójának megfelelően működni, és "orvos" =szakember, "gyógyszer" =vírusirtó kell hozzá, hogy "meggyógyuljon". Ha nem kezelik, terjeszti a vírust és "meg is halhat".
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, csak ők úgy képzelik el, hogy összemossák a gép vírusait az általunk elkaphatókkal... :-) Szóval nem akarom őket bántani, de mint valami viccben...
2009. ápr. 14. 22:38
4/6 anonim válasza:
Szrintem is úgy kellene elmagyaráznod, hogy azért vírus, mert a számítógép elkapja épp úgy, ahogy az ember is elkap vírusokat, de ez a típusú vírus emberre nem veszélyes. Ha viszont nincs kikezelve, csak terjed és terjed és végül használhatatlan lesz a gép.
5/6 anonim válasza:
sztem mondd azt kb , hogy : a számítógép olyan,mint egy ember,csak nem mozog... és az interneten amin távolról lehet levelet küldeni meg ilyjenek, valaki küldött egy vírust,ami hasonlít az emberi vírusra, dee emberekre nem hat és fordítva az emberi vírus sem hat a pc re XD és ha vírus van a gépen az nem működik jól :D
6/6 anonim válasza:
gubanc volt a géppel.ennyi.nem kell ragozni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!