Biztonságos otthonról "internetbankolni"?
Szia!
Én másfél éve internetbankolok. Gyakran változtatom a jelszót. Szerintem semmi gond, ha most kezded, sok sikert hozzá!

Ha betartasz pár alapvető szabályt igen. Vezetéknélküli hálózatról ha nem muszáj inkább ne bankolj, pláne ha titkosítatlan. Jelszavadra vigyázni, és soha senkinek kiadni. Ha pedig levél jön a bankodtól ,h lépjél be vmiért akkor ne klikkelj a linkre, ami a levélben van, mert átverés is lehet. Mindig saját kezűleg menj fel a bankod weboldalára és ott lépjél be.
Nekem egyébként K&H-s Ebank van, ami SMS alapú hitelesítéssel működik. A titkos kód megadása után még küldenek egy SMS-t egy ideiglenes belépési jelszóval, ami csak korlátozott ideig él, és csak azt megadva enged be. Az SMS ára 10 ft. Vagyis ilyenkor hiába szerzik meg a kódokat ameddig a mobiltelefonodat nem lopják el nem tudnak belépni.

Informatikához értő emberek számára mindenképp biztonságos.
De nem is kell nagy hozzáértés, csak mielőtt megadsz valamilyen jelszót vagy egyéb titkos adatot, figyelned kell, hogy a címsorba lévő cím "https"-sel kezdődik-e, és hogy ha pl. az OTPnek adsz meg adatot, figyeld, hogy a címsorban a cím [link] kezdődik-e.
Ha ilyenekre odafigyelsz nem történhet baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!