Ha a gpem már kb 3-4 éves és lassú, akadozik, stb. érdemes e elvinni szervízbe, és otthagyni, hátha javítanak rajta?
Előző vagyok.
Az ASC elsősorban a felesleges "szemetet" takarítja el, ha megnyitod és megnézed a "mély vizsgálat" opciót, akkor ott el is olvashatod hogy kb miket vizsgál (böngészési előzmények, böngészéssel letöltött cuccok, ideiglenes fájlok amik legtöbb helyet foglalják de hasznuk sok nincs)
Amiket te raktál a gépre zenék, filmek, játékok azokat értelemszerűen nem törli le, úgyhogy első körben megéri összegyűjteni hogy mi az ami kell, és mi az ami nem, amit megtartasz bepakolsz egy mappába, és célszerű lementeni egy pendrive-ra (én személy szerint a dvd-re írkálást már unom).
Ami még ASC-nél hasznos funkció lehet, az az indítópult kezelő (ezköztár>optimalizáló>indítópult kezelő), itt tudod kikapcsolni azokat amik feleslegesen a géppel indulnak programok (Java, Google update, Steam, QuickTime, Winamp és hasonlók sz.rságai)
Első körben futtasd ezt a programot, meg nézz vírusírtást (mindenre kiterjedően az ajánlott vírusírtókkal), már elvileg jelentősen lehet gyorsítani a gépen.
Újratelepítéshez sztem kérj meg egy ismerőst akinek van rendes oprendszere hozzá, vagy aki ért a torrenthez az tud szedni neked egy normális verziót (szerencsére én be tudtam szerezni ingyen legálisat, rosszat meg nem akarok ajánlani). De mondom elsősorben próbáld kipucolni újratelepítés nélkül, és kicsit rendezgetni a cuccaid rajta, ha meg ez sem okz nagy változást akkor a lényeget lenemteni dvd/pendrive-ra és akkor lehet próbálkozni újratelepítéssel.
Jah még annyi, hogy egy gép adatot írhatsz róla, hogy tudjam mi vele a helyzet, mehet e rá win7, satöbbi :)
Meg újratelepítésnél célszerű két partícióra osztani a lemezt (olyan mintha 2 merevlemez benne a gépbe röviden) és egyikre telepíteni a windows-t meg a programokat, másikat meg megtartani a személyes cuccokra, letöltésekre, így ha esetleg a windows-t újra kell megint tenni akkor a másik partíción megmaradnak az adatok.
(Ehhez tudni kéne mekkora a lemezed, de én pl 49Gb-t adok a winnek, 100Gb-t meg a letöltéseknek, saját cuccoknak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!