Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudom beállítani ezt...

Hogyan tudom beállítani ezt Win XP-n? Bőv. Lent

Figyelt kérdés

Azt szeretném beállítani, hogy amit én (rendszergazda beállítással) létrehozok fiókot (korlátozottat, vagy akár a vendég fiókot), abból a fiókból ne legyen látható a D meghajtó, és annak tartalma.

Lehetséges ilyen beállítást létrehozni? Hogyan?

Köszönöm!

17/L

2011. júl. 1. 16:42
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Start--> futtatás.. --> írd be: control folders -->OK

A nézet fülön kapcsold ki az "egyszerű fájlmegosztás használatát"..

A sajátgépben jobbkatt a D meghatóra --> Tulajdonságok

A biztonság fülön add hozzá a Vendég felhasználót.

Tagadd meg tőle a nem kívánt jogokat! (Illetve a többi nem kívánatos felhasználótól is). Alkalmazd a beállításokat a gyermekobjektumokra is.

Vigyázz ki ne zár magad!

A beállítások csak NTFS fájl rendszerrel lehetségesek!

2011. júl. 1. 17:13
 2/3 lindmayer ***** válasza:

igen lehet

vezértlőpult\felügyeleti eszközök\helyi biztonsági házirendre kattintasz

bal oldal megjelenik egy lista: Helyi házirend\Biztonsági beállításoknál keresd meg a jobboldali listából:

Hálózati hozzáférés: Megosztási és biztonsági modell helyi felhasználói fiókok számára pontot és azt állítsd a klasszikusra

ha ez megvan akkor a sajátgépen a kívánt mappára(partícióra) jobb egérgombbal kattintva hívjuk elő a tulajdonságait, és keressük meg a biztonság fület, itt lehet hozzáadni új felhasználónevet és lennt a jogoknál tiltsuk számára az olvasási jogot

2011. júl. 1. 17:22
 3/3 A kérdező kommentje:

Sikerült! És nem zártam ki magamat :D

Köszönöm szépen :)

2011. júl. 1. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!