A NOD32 virusirtóm talált egy virust, de nem tudom kiirtani mert nem ajánlja fel csak a kihagyást, mint lehetőséget. Mit csináljak?
Megpróbálhatod, hogy a beállításokban megváltoztatod a akciót. Pl. az akció ne "akció felajánlása" legyen, hanem "vírusírtás", vagy valami más. Utána csak azon a fájlon futtasd le újra a NOD-ot. (Ha nem tudná vírusírtani/törölni, akkor úgyis kijelzi.)
Előfordulhat, hogy a fertőzött fájl össze van tömörítve más fájlokkal egybe, és azért nem tudja (nálam is van hasonló, és ott is csak ezt ajánlja fel). Tömörítsd ki, és a fájlt úgy nézd át. Utána a maradékot tömörítsd vissza.
Ha így sem megy, akkor próbáld a fertőzött fájlt manuálisan eltávolítani. (Ezt eddig csak egyszer kellett csinálnom. De mint megtudtam, azt is fölöslegesen. :) )
Elég gáz lehet. De szerintem orvosolható, ha másként nem, akkor újratelepítéssel. De szerintem nem olyan rossz a helyzet. A NOD nemigen szokott tévesen riasztani, elég megbízható ilyen téren (persze nem kizárt). Lehetőségek:
1. Próbáld ki az AVAST-ot. Ha az is vírust jelez az adott fájlnál, akkor tényleg az. (A két legjobb víruskereső nem téved.) De inkább a 2. pontot ajánlom.
2. Elküldheted az ESET laborjába is. Sőt, van lehetőség kérdezgetni, tanácsot kérni, meg az Online résznél feltöltheted a fájlt. Esetleg az "Ingyenes víruseltávolítók" részben a konkrét vírusra való progit is leszedheted hozzá. Nézz körül, érdemes.
3. Megpróbálhatod a fájlt ide is feltölteni, és tanácsot kérni tőlük ezügyben. Ők is valószínűleg ismerik a vírust, és tudják, hogy hogyan kell ellene küzdeni, hasonlóan a NOD-osokhoz.
Remélem segítettem.
Ha nem tudod kitörölni a vírust, akkor az azért van, mert a Windows része a fájl, amit elkapott...
Nincs más megoldás, újra kell telepítened a gépet. Újratelepítik neked egy számítógépboltban (nem tudom, mennyiért), de meg tudod csinálni te is, ha van Windows-od.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!