Vírust kaptam, mely automatikusan emaileket küldözget a gépemről. Mi ez és főleg mivel tudnám kiirtani?
Utolsónak: nagyon köszi, de a leírásból nem látszik, hogy csak amatőr vagyok? :-) nem tudom, mi az az rsit.
Közben Malwarebyte-tal sikerült kiirtani, de semmi más nem találta meg (avg, avira és trojanhunter sem).
Hm, ha olvastad, akkor láttad hogy az RSIT az link, ha rá klikelsz, akkor latod mit kel csinálnod.
Ez Rootkit driver és az antivírusok nem lássák, ha lássák is, a rootkit kicselezi az antivírusokat,össze vissza feltelepíteni mindenfele antivírust, ez butaság,tudatlanság.
A rendszert tele rakod mindenfele driverekel, ami aztán kék halalt, lassulást okoz.
Nem szabad futtatni csak a saját antivírust, és ha mar fertőzőt a gép, mar felesleges is.
Talán... ...vírusírtóval próbálkozhatsz;o))), hogy kiírtsd.
De ne legyek teljesen "negatív"... [link]
Honnan veszed, hogy vírus? És honnan, hogy a gépedről küldi? Feltehetően egyik sem. Csak SPAM-küldő, és a nevedben küldi.
Majd elmúlik. Volt ilyen a "hi5 barátkérő", meg valami badoo nevű, ha jól emlékszem. A legfrissebb egy olyan, amelyik ismerősödtől küldött "üzenetet" a support @ myzamana. com címről (szándékosan írom szóközökkel, nehogy a linkre ráklikkelj). Ha beléptél és elkezdtél regisztrálni, még félbehagyás után is megköszöni és küldözgeti a nevedben a leveleket.
Kivédés: Ha legközelebb jó ismerősödtől, esetleg VIP személytől olyan levelet kapsz, hogy üzenetet küldött valamilyen honlapon keresztül, az legyen gyanús. Barátaid az üzeneteiket többnyire megírják levélben közvetlenül. Nem szórakoznak idióta honlapokkal. Ez alól talán a greeting cards a kivétel, bár én azt sem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!