Miért korlátozzák felülről a jelszó hosszát?
Ezt én sem értettem soha. Az általam készített weboldalakon nincs maximális hossz, mert szerintem is hülyeség. Legyen minél hosszabb. :)
Arra tudok talán gondolni, hogy az adott oldal esetlegesen olyan jelszókódolást használ ami megkívánja, hogy limitáljuk a beérkező stringet xy karakterre. Vagy nem használ kódolást, és az adatbázisba is csak xy karaktert enged.. Nemtudom.
Én simán ráeresztek egy md5-öt és kész. :)
hogy te MD5-öt eresztesz rá, az nagyszerű... [link]
egyébként azért, mert a hash eljárások nem túl egyszerűek és minnél hosszabb a jelszó, annál tovább tart elvégezni őket, ráadásul a szükséges számítási mennyiség exponenciálisan nő.
ezért, ha szabadjára engeded a jelszó hosszát, akkor elképzelhető, hogy a weboldal mögött ülő szervert nem magához a tényleges feladathoz, azaz az oldal megjelenítéséhez kell méretezni, hanem esetlegesen a jelszavak feldolgozásához, ami lássuk be eléggé agyrém kategória.
"Azért 100 byte-ra számolni hasht egy egy belépés alkalmával nem olyan megterhelő a processzornak."
önmagában nyilván nem. már csak az a kérdés, hogy egyszerre (rövid időn belül) hányan akarnak belépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!