Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » NOD32 miatt nagyon lassú...

NOD32 miatt nagyon lassú rendszerindulás?

Figyelt kérdés
Az a problémám, h NOD32 Smart Security-t használok. Mikor indításnál megjelenik az asztal, a "drága" nod, 2-3 percig "tölt", és csak ezután jelenik meg a "Számítógép veszélynek van kitéve" buborék. Amíg ez nem történik meg, gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni. Régen pár másodperc alatt felállt a rendszer, és nem tudom mire véljem ezt. Windows Xp SP 3 van fent. kb 1 hete lett frissen rakva. Tudja valaki hogyan lehetne ezt az időt lerövidíteni, akár vmi kikapcsolásával is? Köszönöm!
2011. ápr. 12. 18:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nézd meg az automatikusan induló programokat és ami nem kell kapcsold ki..
2011. ápr. 12. 18:16
 2/15 anonim ***** válasza:

A vélemények különbözőek lehetnek de szerintem a Nod32 egy trágyadomb!

Előtte Avast volt a gépemen tökéletesen ment nem lasított, egyszerű volt kezelni, aztán én is bedőltem a nod hívők dicséretének.Már ott eldurrant az agyam hogy majd 2 perc alatt állt fel a rendszer, aztán ott hogy tök bonyolult kezelni és végül azon hogy többször is vírusos lett a gép.

Az utolsó vírus miatti telepítés után visszaraktam az Avastot és minden szuper, észre sem venni indításkor olyan gyors, minden apró veszélyt észlel de nem tolakodó-teszi a dolgát szépen csendben.

Tehát szerintem próbáld ki te is , tuti tetszeni fog és a nod ot rémálmodba sem kívánod majd!

2011. ápr. 12. 18:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Ezt az időt a Nod letörlésével lehet lerövidíteni. Én éppen emiatt váltam meg tőle.
2011. ápr. 12. 18:19
 4/15 anonim ***** válasza:
A noddal semmi baj nincs, harmatgyenge gépeket se fog meg. Más programokat nézz meg.
2011. ápr. 12. 18:20
 5/15 A kérdező kommentje:

1. válaszoló! Ki van minden. Ezért is b@sz fel... :)

2. válaszoló! Avastnak van olyan verziója, amibe be van építve a tűzfal?

3. válaszoló! Szerintem ez lesz... :)

2011. ápr. 12. 18:22
 6/15 anonim ***** válasza:
Az apám gépemén NOD32 van, és szinte már meg sem jelenik az ablak, olyan gyorsan feáll ls 30 másodperc után már a frissítés is kész van! Bár mondjuk én nem ajánlom! Nekem is avast van, és meg vagyok vele elégedve!
2011. ápr. 12. 18:23
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat!
2011. ápr. 12. 18:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Nekem itt van a gépemen két éve, de pillanatok alatt feláll a rendszer, az ESET Smart Security ugyan ellenőriz, de nem ilyen hosszú ideig.

1. Az ESET Smart Security FIZETŐS.

2. Honnan töltötted le a próbaverziót? www.eset.hu a hivatalos.

Ha kinai "NOD323", akkor ne csodálkozz, hogy nem működik.

Hamis nem frissiti a modulokat, akkor pedig semmit sem ér.

3. 30 napos próbaverzió lejárt, vagy megveszed vagy újságkódot használsz.

4. Be kell állítani, Hozzáértő módban (konfigurálás). Tűzfalát is. Kiterjesztett heurisztika kell!

5. A "Számítógép veszélynek van kitéve" azt jelenti, hogy lejárt a 30 napos próbaverzió vagy a licensze, ki van kapcsolva a védelem.

XP-ben: Vezérlőpult/Biztonsági központ: ha itt valami nem kék és zöld színű, hanem piros vagy naracssárga, akkor már baj van. De az is lehet, hogy csak annyi, hogy a két tűzfal (Windows és ESET) összeakadt egymással, a Windows tűzfalát ki kell kapcsolni.

Egyszóval nem az ESET a sza*, hanem meg kell tanulni a használatát.

2011. ápr. 12. 23:35
 9/15 A kérdező kommentje:

1. Tudom... :)

2. A hivatalos eset.hu oldalról, és nem próba verzió, se nem kínai.

3. A licensz még érvényes, ha lejár megint megújítom INGYEN.

4. Be van állítva.

5. Nálam ki vannak kapcsolva az autómatikus rendszer frissítések, mert ne zelepítgessen folyton minden felesleges sz@rt. Ezt jelzi ki mindig, nem a vírusirtó járt le. Tudom mi az a biztonsági központ, nem tegnap kezdtem használni az xp-t. Windows tűzfal kilőve, az ütközés miatt. Esetet 3 éve használok INGYEN, ugyan azokkal a konfigurált beállításokkal. Van h nagyon gyorsan feláll a rendszer, van h nagyon lassan (ugyan olyan konfig, beállítások, és induló programok esetében). Nem vagyok hülye kedves utolsó válaszoló, ennek ellenére feltételezem a jó szándék vezérelt, és nem az eset seg*ének tövig nyalása!

2011. ápr. 13. 01:03
 10/15 anonim ***** válasza:

A beállításokban ki tudod kapcsolni az operációsrendszer-frissítések riasztását :) Nekem is úgy van.

Negyedik voltam :)

Én sem az eset seggét nyalom, csak szimplán elégedett vagyok, miután 6 év használat után a Nortonban csalódnom kellett (2 éve).

2011. ápr. 13. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!