Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen jelekből lehet rájöni,...

Milyen jelekből lehet rájöni, ha megfigyelik a gépem?

Figyelt kérdés

Tesóm mindenképpen össze akar barátkoztatni egy számomra idegesítő emberrel az új munkám miatt. Szeretné tesóm, hogy telepítsem a Skype-ot, de én nem szeretném telepíteni. Szóval, attól tartok, hogy ez a v.ki v.hogy megfigyelné a gépemet (nagyon sunyi, kitelik tőle).

Nem tudom még, mi lesz ezzel a Skype-pal. De, biztos, ami biztos, szeretnék felkészülni a létező legjobban. Már közösségi oldalakon megtettem a szükséges lépéseket - csak az ismerőseim láthatnak, és ezt az illetőt, ahogy nevezik, na minden olyan nevű felhasználót kitiltottam.

Válaszokat köszi!

2011. ápr. 11. 21:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Paranoiás vagy.

Amúgy nem tudom mit értesz megfigyelésen, de hidd el, mindenki lesz@rja, mit csinálsz a gépeden.

2011. ápr. 11. 22:15
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
az ip cimet tükrözd jobbra
2011. ápr. 11. 22:20
 3/10 A kérdező kommentje:

Jaj már!

Ez az ember egy olyan szekta tagja, amelyik a rendszerváltás után jegyeztette be magát itthon.

Nagyon rámenős, és tudja, hogy rühellem a szektákat, de mindenképpen rá akar dumálni a hülyeségeire. Lehet, hogy muszáj lesz a meló miatt rendszeres kapcsolatot tartani vele, és szeretném még csak az esélyét is elkerülni annak, hogy bármilyen információt szerezzen tőlem.

Egyébként, a konkrét esettől függetlenül is érdekel a téma. Azt tudom, hogy a titkosszolgálatok profi módszerekkel, digitálisan dolgoznak.

De milyen eszközökhöz jthat hozzá egy egyszerű ember?

2011. ápr. 11. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
egy keylogerrel simán figyelheti a gépedet és még tudás sem kell hozzá. amit tehetsz hogy felraksz egy vírusírtót (pl.: kaspersky), tűzfalat (pl.:zone alarm), és egy kémprogram vizsgálót (malvarebytes) és rendszeresen futtatod őket
2011. ápr. 11. 23:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Avast+Mawarebytes Anti-Malware kombóm van. Az oké?
2011. ápr. 11. 23:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja, tűzfalam az van, ami eredetileg van a Windowsban.
2011. ápr. 11. 23:35
 7/10 anonim ***** válasza:
ha xp-s tűzfal akkor az xart se ér. tegyél fel egy comodo tűzfalat mindenképp.
2011. ápr. 12. 00:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, meglesz!
2011. ápr. 12. 00:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Linux vagy BSD. Munkára használt gépet meg nem illik a netre kötni. Már ha persze nem webfejlesztő vagy pl...

Tesódat meg pofánb*szni egy szívlapáttal. Benne nem bíznék így ismeretlenül.

Ha leleményes vagy akkor elég brutális eszközökhöz juthatsz.

2011. ápr. 12. 13:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Ez jó: "Ha leleményes vagy, elég brutális eszközökhöz juthatsz." :D
2011. ápr. 12. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!