Milyen Programot töltsek le, ami biztosan megvédi a gépemet a vírusoktól?
Támogatom az előttem szólót!
Esetleg még Debian, Suse, Black Panther, Magyarubi, stb.
Avast(ingyenes)
Persze jól mondták előttem,ha linuxot használsz,akkor gyakorlatilag elfelejtheted a vírusokat,mert az szinte teljesen sebezhetetlen általuk.
Szomorú hír, de a Linuxra is van vírus, csak kevesebb. Úgyhogy az sem 100%-os megoldás.
Ami biztos: a tehénszar mindig a lapjára esik.
Így aztán inkább többszörös védelmet javaslok.
Az előttem szólók már említettek jókat, magam a windowsos gépen comodo + avast variációt használom. Eddig nem volt nagyobb gondom. A másikon magyarubi van, ott is az avast fut a biztonság kedvéért.
Így van. Ha nem akarsz vírust, akkor Linuxt használj.
Én mióta Linuxot használok (olyan 3 éve) még egyszer sem kaptam semmiféle vírust. Holott semmilyen víruskereső nincs a gépen. Általában még a Firestarter tűzfalat is elfelejtem elindítani, mivel ha nem "veszélyes" oldalakra megyek, akkor az is teljesen felesleges.
Linuxra úgy 40-50 vírus van, világviszonylatban. Ezek nagy része sem található meg a világhálón.
Ellentétben a Windows vírusaival, amiből van úgy 100 és 200ezer közötti mennyiség, többségében a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!