Milyen vírus lehet és hogyan tudom eltávolítani?
A levelezésemet lekérdeztem (Outlook) és érkezett 370 levél. Az összes sikertelen kézbesítésről szólt olyan e-mail címekről, amiket nem ismerek. Utánanéztem és valamilyen féreg lehet. El lehet ezt távolítani vagy újra kell raknom a gépet? (AVG-m van)
Nem emlékszem, hogy bármilyen spamet megnyitottam volna, pedig biztos én voltam h*lye.
Kérem csak olyan írjon, aki tud segíteni.
Szia, azt írod AVG-d van, internet security, vagy sima anti vírus?
Legrosszabb esetben formázni kell a vinyót, és újra telepíteni a rendszert. Ajánlom figyelmedbe anti malware programot, illetve vannak ingyenes féregirtók.
Nem hiszem, hogy a te géped vírusos lenne, szerintem csak valaki megcélozta az email címed, és egy rakat spam-ot küldött oda.
De azért sohasem árt, ha vírusirtóval végignézed a géped.
Az anti-malware nem szedte le. Biztos, hogy van valami, mert "Mail Delivery System" üzenetek jönnek, hogy nem sikerült e-mailt küldenem. Ma 270-et kaptam. Szóval mintha a gépen küldözgetne valami sz*rt egy csomó címre.
AVG antivírusom van.
Akkor elkezdem lementegetni a fontos cuccot a másik vinyóra.
Köszi
Egy tipp:
Újratelepítéskor hozz létre több partíciót, az egyikre a Windows kerüljön, a másikra minden más, így mikor újratelepíted, csak a rendszert kell leformáznod, és az adataidat nem kell folyton átmásolni máshova, azok rajtamaradnak a másik partíción.
Futtasd le ezt az Online Scannert, ha van valami trójai vag féreg a gépeden, meg fogja találni és leszedi. Állandó védelmet nem pótolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!