Ubuntu Live Cd-ről indítva a Firefoxot, mennyire védtelen a gépem netezés közben?
Valószínűleg nem.
A vírusok többsége Windowson fut, linuxra alig vannak. Én pl nem is használok tűzfalat linuxon.
linuxra azért kellhet vírusírtó, ha pl fertőzött email-t kapsz, ne fertőzd a többi win-es gépet :D
a te rendszerednek semmi baja nem lesz, mert elenyésző a linux vírusok száma. Kevés a lyuk a rendszeren és azt is foltozzák. Másik pedig, hogy a linux egy közösség által fenntartott rendszer nem érdeke senkinek hozzáértőket vagy kollégákat fertőzni
"Másik pedig, hogy a linux egy közösség által fenntartott rendszer nem érdeke senkinek hozzáértőket vagy kollégákat fertőzni"
Ha-ha, ekkora butaságot már rég olvastam/hallottam! :D
Nem azért olyan alacsony a linux-ot megtámadó kártevők száma, mert mindenki aranyos, hanem mert a Microsoft rendszerek elterjedtsége nagyságrenddel nagyobb és ebből adódóan lényegesen több az ostoba, tanulatlan felhasználó, akiket könnyű tőrbe csalni.
Nem lesz bajod, de ha nem vagy nyugodt, futtass egy víruskeresést.
Utolsó: Az is hozzátartozik, hogy a Windows egy összecsapott következetlen munka, annyi rajta a rés, hogy az hihetetlen. hogy egy példát említsek, ők maguk tettek egy backdoort a rendszergazdai fiókhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!